Gülşah GÜLKAN


MEMLEKET’E BAYRAM GELDİ

ŞEHİR AJANDASI


Bu yıl da Ramazan Bayramı geldi, iki gün sonra bayram. Tüm evlerde hummalı bir hazırlık var. Tepsi tepsi tatlılar ve börekler yapıldı, sarmalar hazırlandı. Herkes bayramda ya bir yerlere misafir olacak ya da kendi evinde sevdiklerini ağırlayacak.

Diğer yandan bazılarımız bayramda çalışırken bir kısmımız da bayramı dinlenme ve kendini geliştirme süreci olarak değerlendirecek. Ben de bu bayram evde kalıp kendisini kitap, dizi ve filme adayacak okuyucularım için naçizane öneri listeleri hazırladım. Klasik olan ve kült haline gelen yapımları hepimiz izlemişizdir. O yüzden ben biraz daha kıyıda köşede kalmış ama güzel olan filmleri sizinle paylaşmak istiyorum. Az kişinin keşfettiği şeyler her zaman daha çok ilgimi çekmiştir benim.

Film listesinden bahsedecek olursak; Midnight in Paris, Prestij, Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikayesi, When Harry Met Sally, Vanilla Sky, The Lake House, The Whale, Kelebeklerin Dili, Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği, Bir Zamanlar Anadolu’da ve Coda size gözüm kapalı olarak önereceğim ve benim de bayılarak izlediğim filmler.

Eğer film izlemek istemezseniz de Nietzsche’nin Gözyaşları ve Martin Eden kitaplarını okumanızı şiddetle öneririm. İkisi de benim başucu kitabımdır.

Şimdiden sevdiklerinizle beraber huzurlu ve sağlıklı bir bayram dilerim, iyi bayramlar.

ANDREW SCOTT’LI RİPLEY GÖNLÜMÜZÜ ÇELDİ

1999 yılında aynı adlı kitaptan beyaz perdeye uyarlanan Yetenekli Bay Ripley filmini hepimiz biliriz. Yıllar sonra aynı hikaye Netflix aracılığıyla 8 bölümlük mini dizi serisi olarak yeniden karşımıza çıkıyor. Antikahramanımız Tom Ripley hikayenin dizi versiyonunda çok daha cani ve çok daha serinkanlı. Filmdekinden biraz daha farklı bir şekilde yorumlanan akışıyla seyircisiyle buluşan Ripley dizisinin en büyük sürprizi ise hiç şüphesiz başarılı oyuncu Andrew Scott! Fleabag ve Sherlock Holmes dizilerinden bildiğimiz ve kendisine bayıldığımız Andrew Scott Ripley karakterine farklı bir soluk getirmiş. Dizinin atmosferi, ışık kullanımı, hikayenin geçtiği mekanların dokusu ve İtalya’nın enfes kasabası Atrani manzarası ise adeta dizinin bonusu niteliğinde. 

Toplam iki günde bir solukta izlediğim bu enfes diziyi özellikle bayramı evde geçirecek olanlara şiddetle öneririm.

EKİP: SİBERAY – GÜNEŞ FIRTINASI FİLMİ BEYAZPERDEDE 

Yine bayram tatilinde dışarıda sosyalleşmek isteyen minik okuyucularıma harika bir önerim var.

Ekip: Siberay - Güneş Fırtınası filminde, dünyaya vuran güneş fırtınasıyla birlikte tüm dünyada internet kesilir. İnternetin kullanılamaz halde olmasından faydalanan kötü amaçlı bir bilgisayar korsanı birçok uygulamaya ve çevrimiçi oyunlara zarar verir. Ekip Siberay bu sorunla ilgilenmek için toplanan dört kişilik bir ekibe katılır. Kendini farklı alanlarda geliştiren çocuklar internet gelmeden kötü amaçlı bilgisayar korsanını bulmak ve zarar gören platformları onarmak için özel bir sunucu kullanarak Siber Dünya’ya geçer.

Çerkezköy Center Sinema’da 12:30, 14:30, 16:30, 18:30 ve 20:30 seanslarıyla çocuk izleyicisiyle buluşacak bu heyecan dolu macerayı izlemek için geç kalmayın!