Gülşah GÜLKAN


OSCAR ÖDÜLLERİ TAHMİNİM...

ŞEHİR AJANDASI


Yeni haftaya başlarken bu sabah gözümü Altın Küre Ödülleri ile açtım. Oscar’ın habercisi olarak değerlendirilen Altın Küre’de sinema dalında En İyi Film dahil beş ödülle Oppenheimer başı çekerken; televizyon dalında Succession, geceden En İyi Drama Dizisi dahil, dört ödülle ayrıldı. Her rolünü izlemekten büyük keyif aldığım oyuncu Cillian Murphy Oppenheimer’deki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alırken aynı filmin yönetmeni başarılı yönetmen Christopher Nolan ise En İyi Yönetmen ödülüne layık görüldü.

Yıllardır en büyük hobilerimden biridir; Oscar Ödül Töreni’nden önce aday tüm filmleri izleyerek ödül alacak isimleri ve filmleri tahmin etmeye çalışırım. Haftalar önce burada Oppenheimer’ı size çok övmüştüm hatırlayacağınız üzere. Film zevklerinizin konuyla ilgili otoriteler tarafından da onaylanması da ayrı bir keyif inanın.

2. SEZONUNU BÜYÜK BİR HEYECANLA BEKLEDİĞİM DİZİ: BLUE EYE SAMURAİ 

17. yüzyıl Japonya’sında hayat bulan ve çok sevdiğim Edo dönemine göndermelerde bulunan Netflix’in yeni animasyon serisi Blue Eye Samurai, cinsiyetini saklamak zorunda kalan ve intikam hırsıyla hayatta kalmaya çalışan Mizu’nun hikayesine odaklanıyor.

Mavi gözleri sebebiyle bütün okların hedefi haline gelen ve ‘’canavar’’ olarak adlandırılan Mizu’nun yolculuğunda karşılaştığı kişileri ve zorlukları heyecan verici seslendirme kadrosuyla birleştiren anime Blue Eye Samurai 2. sezonu için bende çoktan büyük merak uyandırmayı başardı bile.

 

SERGİ VE MÜZİK DİNLETİSİ BİR ARADA

Çerkezköy Belediyesi kültür-sanat faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi’nin kursiyerleri tarafından gerçekleştirilecek olan Dönem Sonu Güzel Sanatlar Sergisi ve Müzik Dinletisi 14 Ocak Pazar günü Çerkezköylülerle bir araya geliyor. 18:00’de sergi açılışının ve 19:00’da da müzik dinletisinin yapılacağı ücretsiz etkinliğe kaliteli bir hafta sonu geçirmek isteyen herkes davetli.

 

ARTİZ MEKTEBİ KAPAKLI’DA

Kapaklı Belediyesi Tiyatro Kulübü’nün oyuncuları tarafından sahnelenecek Artiz Mektebi Kapaklılılara sanat dolu anlar yaşatmak için geliyor. 10 Ocak Çarşamba günü saat 19:30’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda perde açacak oyun usta oyuncu Müjdat Gezen ve başarılı senarist Kandemir Konduk’un imzasını taşıyor.