Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğiyle, Lefkoşa'da düzenlenen Türkiye – KKTC Ticaret Odası Forumu 3. Ekonomi Konferansı'na katılım sağladı.
İş dünyasından temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen programın açılış konuşmaları Türkiye ve KKTC Ticaret Odası Forumu Eş Başkanları Omaç Cin ve Cihat Lokmanoğlu tarafından yapıldı. Ardından KTTO Başkanı Turgay Deniz, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar protokol konuşmalarını gerçekleştirdi.
Programda KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelen Başkan Ahmet Çetin, gerçekleştirdiği görüşmelerde Oda faaliyetleri ve ticaret üssü bölgemizin potansiyeli, yatırım ile ticaret fırsatları hakkında bilgiler verdi.
Çerkezköy TSO Başkanı Ahmet Çetin, etkinlik süresince farklı bölgelerden gelen oda başkanları ve kurum temsilcileriyle istişarelerde bulunarak, Çerkezköy sanayisinin KKTC ile olan ticari ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik görüşmeler gerçekleştirdi.
Konferans kapsamında saat 15.00'te başlayan oturumda, Prof. Dr. Güven Sak tarafından "KKTC 2033: 50. Yılda Nasıl Bir Ekonomik Yapı?" başlıklı tematik sunum gerçekleştirildi. Sunumda KKTC'nin ekonomik dönüşüm vizyonu ve gelecek planlamaları ele alındı.