Gündem

Gündem Haberleri

İTALYA`YA SERT TEPKİ

İTALYA`YA SERT TEPKİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İtalya Parlamentosu`nun 1915 olaylarıyla ilgili kararına ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron`un 24 Nisan`ı `anma` günü ilan etmesine sert tepki gösterdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop İtalya Parlamentosu`nun aldığı kararlara sert tepki gösterdi.

TBMM Başkanı Şentop şunları dedi: "İtalya Temsilciler Meclisi kendini uluslararası mahkemelerin yerine ikame ederek soykırım gibi uluslararası hukukta açıkça tanımlanmış spesifik bir suç hakkında hüküm vermeye kalkmış, tarihi ve hukuku istismar etmiştir. İtalya`ya 2. Dünya savaşındaki rolünü hatırlatmak isteriz.

FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON`UN 24 NİSAN`I `ANMA` GÜNÜ İLAN ETMESİ

Siyasi kaygılarla gündeme getirildiği aşikar olan, devlet ciddiyetinden uzak bu girişim asılsız ve hukuki dayanağı olmayan bir iddia aracılığıyla tarihin siyasallaştırılmasından başka bir amaca hizmet etmemektedir."



Anahtar Kelimeler:
Yorum Yazın

SERVİSÇİ ESNAFI RAYİÇ BEDELİN ALTINDAKİ TEKLİFLERDEN ŞİKÂYETÇİ

ÇERKEZKÖY TSO 30 ADET MEYVE FİDANI DİKTİ

TEKİRDAĞ’DA EŞİTLİĞE GİDEN YOLUN 91. YILI KUTLANDI

Edirne’de polis eşleri tek yürek oldu, tüm ürünler tükendi

EDİRNE’DE FETÖ’DEN GÖZALTINA ALINAN 6 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ