BAŞKAN ÇETİN: KAPAKLI KÜLTÜREL, SPORTİF VE SANATSAL DEĞİŞİMİ YAŞIYOR

BAŞKAN ÇETİN: KAPAKLI KÜLTÜREL, SPORTİF VE SANATSAL DEĞİŞİMİ YAŞIYOR

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Kent Konseyi’nin düzenlediği kahvaltı programında konuştu.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı’nın kültürel, sanatsal ve sportif bir değişimi yaşadığını ifade ederek bu gelişim ve değişimde emeği olan herkese teşekkür etti.

Kapaklı Kent Konseyi tarafından Kapaklı Belediyesi Çamlık Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltı programına Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kent Konseyi Başkanı Sevgi Aksoy ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kent Konseyi Başkanı Sevgi Aksoy, 2022 yılındaki faaliyetlerinden bahsetti. Aksoy, 2023 yılında da devam edecek çalışmaları anlatarak açılış konuşmasını tamamladı. Aksoy’un ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de, düzenlenen programa yoğun ilgi gösteren tüm davetlilere teşekkür etti. 

ÇOCUKLARININ GELECEĞİNİ KURTARMAK İÇİN GELİYORLAR

Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı’nın yoğun göç aldığını kaydetti. Mustafa Çetin şöyle konuştu:

“Biz küçük bir Türkiye modeliyiz. Vatandaşlarımız çocuklarının geleceğini kurtarmak için Kapaklı’ya geliyorlar. Ağırlık olarak aldığımız göç Anadolu’nun kırsallarından oluşuyor. Bu kitlenin eğitim seviyesi düşük. Aileler çocuklarını iye yetiştirmek için mücadele veriyorlar. Fakat bu mücadele içerisinde çocuklarından uzak kalıyorlar.

SUÇ ORANI ÇOK YÜKSEK

Kapaklı çok zor bir bölge. Suç oranının yüksek olduğu ve uyuşturucu ile mücadelenin yoğun olduğu bir ilçe. Kadına şiddet en fazla Kapaklı’da uygulanıyor. Bu olumsuzlukları biz nasıl telafi ederiz, işte bunun peşindeyiz. Sadece park, bahçe yapmak değil, aynı zamanda şehre bir kimlik kazandırmayı amaçlıyoruz. Artık çevre ilçelerdeki vatandaşlarımız çocuklarını okula kayıt ettirme sürecinde Kapaklı’yı tercih ediyorlar. Bu tesadüf olarak gerçekleşen bir durum değil.

SADECE BİNA YAPMAK DEĞİL, İÇİNİ DOLDURMAK ÖNEMLİ

Kapaklı’da yetişen gençler sadece çevrede değil, aynı zamanda Türkiye’de önemli yerlere gelecek. Bunun için eğitime çok önem veriyoruz. Sadece bina yapmak değil, içini doldurmakta bir o kadar önemli. Artık KPSS’de ilk 10’a giren öğretmenler Kapaklı’yı tercih ediyor. Göreceksiniz bu kültür içinde yetişen çocuklar çok başarılı olacaklar.

Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup, sosyal aktivitelere yönlendiriyoruz. Spora ve sanata yatırım yapıyoruz. Göreve geldiğimizde 2 amatör kulübümüz vardı. Şu an 5’e çıktı. Yine göreve geldiğimizde 600 lisanslı sporcu vardı. Şu an 2 bin 500 lisanslı sporcu hedefine çok az kaldı.

BÜYÜYEN KAPAKLI

Kardeşlik hukukumuz var. Hedefimiz gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutup bu vatana hizmet ettirmek. Büyüyen bir Kapaklı’yı inşaa etme sürecinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürümüze yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyorum. Tiyatro ekibimiz Diyarbakır’da sahne aldı. Oraya ben de gittim. Bizi nasıl içten karşıladıklarını görünce, ufak yaştaki çocuklarımızı sanata, tiyatroya yönlendirmemiz gerektiğini bir kez daha anladım. İnanıyorum ve güveniyorum ki bu yükselen çizgi devam edecek. Trakya’nın yükselen yıldızı Kapaklı olacak.”

FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Başkan Çetin, kahvaltı programı sonrası Kent Konseyi çalışma gruplarındaki katılımcılar ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.



TEKGENÇFEST BOYUNCA İLÇELERE ULAŞIM ÜCRETSİZ

KAYMAKAM GÜNLÜ’DEN 19 MAYIS KUTLAMASI

BÜYÜKŞEHİR'İN GÜÇLÜ VE MODERN ULAŞIM HİZMETLERİNE YÖNELİK STRATEJİK PLANI HAZIR

KUSURLU SÜRÜCÜLERE 113 BİN LİRA CEZA

TSK'DAN ANLAMLI ETKİNLİK