BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

Candan Yüceer’in yeni başkanı olduğu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde seçimlerin ardından ilk meclis toplantısı yapıldı.

Türkiye’nin ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, seçimlerin ardından ilk meclis toplantısına başkanlık etti. Meclis organlarının seçildiği toplantıyı yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, yeni dönemi uzlaşmayla alacakları faydalı kararlarla Tekirdağ’ı daha ileri götüreceklerini söyledi.

Bugün (13 Nisan Cumartesi) Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen yeni  dönemin ilk Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı, Başkan Candan Yüceer’in yönetiminde gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı sonrasında meclis toplantısına geçildi. Toplantıya sayılı dakikalar kala Meclis Toplantı Salonu’na gelen Candan Yüceer, masaları tek tek dolaşarak, yeni meclis üyeleriyle tokalaştı ve hayırlı olsun temennisin de bulundu.

Meclis toplantısını açan Başkan Candan Yüceer, gündemdeki maddeleri oylatarak yeni dönem meclisin organ seçimlerini gerçekleştirdi. Candan Yüceer, toplantı öncesinde kısa bir konuşma yaparken, “Seçim bitti. Biz artık parti rozetlerimizi çıkardık. Siyaset bitti. Herkese hizmet götüreceğiz. Ben yaptım oldu tarzı kötü idarecilerin yapabildiği şeydir. Çünkü bu mantık uzlaşma aramaz. Uzlaşmada hayır vardır diyorum. Bir yerde uzlaşı arayışı varsa eninde sonunda orada fayda sağlanır. Ben Tekirdağ için bu dönem böyle olacağını düşünüyorum. Bu meclisteki belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz ile kentimizi uzlaşarak büyüteceğiz. Tekirdağ’ın ilk kadın büyükşehir belediye başkanı olarak 11 ilçe belediye başkanı ve belediye meclis üyeleriyle beraber Tekirdağ’ı daha güzel, daha yaşanabilir şehir haline getirmek için çalışmaya hazırız. Buradaki her bir belediye başkanımız, her bir meclis üyesi arkadaşım, hemşehrilerimin teveccühüne layık olmak için eminim ki elinden geleni yapacaktır. Yorulmadan, durmadan büyük bir aşkla Tekirdağ’a hizmet edeceğiz. Tekirdağ’ımızı hak ettiği yere inşallah el birliğiyle taşıyacağız. Allah hiçbirimizi mahcup etmesin.”dedi.

Meclis’te konuşan AK Parti Grup Başkanı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise, şöyle dedi; “Kadın olmanız nedeniyle de bir ilke imza attınız. Söylemleriniz gerçekten çok yerinde ve bizim arzuladığımız söylemler. Umarım bunlar sadece söylemde değil, eylemde de hayat bulur.  Geçmiş dönemde yaşadıklarımız var, tecrübe ettiklerimiz var. Umarım bunlar, bu dönemde artık geride kalıp yeni dönemde hep birlikte Tekirdağ’ımızı, 11 ilçeyi adil ve eşit bir şekilde geliştiren, halkımızın beklediği hizmetleri ortaya koyan bir anlayışın bu mecliste vücut bulmasını ve hayata geçmesini arzuluyoruz. Bir kez daha bütün arkadaşları kutluyoruz, hayırlı olmasını diliyoruz. Hep beraber birlik beraberlik içerisinde inşallah Tekirdağ’a güzel hizmetler yaparız.” 

Meclis’te konuşan CHP Grup Sözcüsü Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar ise, “Tüm belediye meclis üyelerine, belediye başkanlarına yeni görevlerinin hayırlı olması temenni ediyorum. Geçmiş dönem belediye başkanımız Kadir Albayrak’a 10 yıllık süre içerisinde memlekete yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.” derken, yeni Başkan Candan Yüceer’i de tebrik etti. 

Daha sonra mecliste encümen üyelikleri başta olmak üzere çeşitli komisyon ve diğer organ seçimleri yapıldı.



ÇTSO ÜYELERİ’NDEN ULUSLARARASI FUAR’A KATILIM

TÜRKİYE - KKTC 2’İNCİ EKONOMİ KONFERANSI

ENFLASYON YÜZDE 68 OLARAK AÇIKLANDI

BAKAN IŞIKHAN: "İŞSİZLİK ORANI VE GENÇ İŞSİZLİK ORANI SON 10 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GELDİ"

BAKAN IŞIKHAN: KİŞİ BAŞI MİLLİ GELİR TARİH'İN EN YÜKSEK SEVİYESİNE GELDİ