ÇERKEZKÖY NEVRUZ BAYRAMINI KUTLADI

ÇERKEZKÖY NEVRUZ BAYRAMINI KUTLADI

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından organize edilen Nevruz Bayramı’nda Kaymakam Murat Duru ve protokol Türk geleneklerinde olduğu gibi ateş üstünden atladı, yumurta tokuşturdu, demir dövdü…

Çerkezköy’de 21 Mart Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası (Nevruz) kapsamında Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından program düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru ile eşi Elif Duru, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğrenciler, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından programın açılış konuşmasını Türk Ocakları Çerkezköy Şube Başkanı Burak Candaş, yaptı. Candaş, “Baharın gelişini, doğanın yeniden dirilişini, uyanışını bize müjdeleyen Nevruz Bayramı bugün. Nevruz yani yeni gün bayramımızı aynı zamanda da Ergenekon’dan çıkışımızın 4659’uncu yılını bugün burada hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz.”dedi.

Daha sonra Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, bir konuşma yaptı. Heyecanlı bir konuşma gerçekleştiren Kaymakam Murat Duru, “Atlantik’ten Çin Seddi’ne, Balkanlardan Orta Asya’ya tüm zamanlarda kutlanmış Nevruz Bayramı’nız kutlu olsun.”dedi.   

Kaymakam Duru, konuşmasında şunları kaydetti:

"BU BAYRAMIN ÇERKEZKÖY’DEKİ 200 BİNE YAKIN İNSANIMIZA KUTLU VE MUTLU OLMASINI DİLİYORUM"

“Baharın gelişini, baharın müjdeleyicisi olarak M.Ö önce 8. yüzyıldan günümüze kadar bu bayram kutlanıyor. Türkler tarafından kutlanıyor ve Türklerle birlikte yaşayan bütün kardeşlerimiz tarafından ele ele, gönül gönle kutlanıyor. Baharın gelişi, birlik beraberlik, sevgiyi saygıyı, yeniden doğmayı, yeniden yaşama sarılmayı, üzerimizdeki ölü toprağı atıp yaşama sevinci ile dolmanın bir adıdır. 21 Mart aynı zamanda gece ve gündüzün eşitlendiği, yani kışın bittiği tabiatla bütünleşmenin başladığı bir başlangıç. Ve her zaman coşkuyla, sevgiyle, birli ve beraberlik içinde kutlanmış. Biz tarihten getirdiğimiz süreçlere baktığımızda tabiatla iç içe yaşamışız. Tabiatın bütün renklerini 16 Türk bayrağının her birisinde yansıtmışız. Bütün renkler bizim. Alı, yeşili, sarısı, siyahı, beyazı her rengi bizim. Her tonu kucaklamışız ve birliğimizin, dirliğimizin çimentosu olarak kabul etmişiz ve bu coğrafyada kutlandığı gibi Orta Asya coğrafyasında, Balkanlar coğrafyasında kutlanmış, birliğimizin, dirliğimizin bir sembolü olmuştur. Biz bu bayramları niçin yapıyoruz? Bir milleti millet yapan en önemli değer kültürüdür, tarihidir, dilidir, geçmişidir, gelenek görenekleridir. İşte kültür dediğimiz unsurların içindeki en önemli bileşenlerden bir tanesi de bayramlardır. Bu bayramlar sayesinde biz birbirimizi kucaklarız. Sevgimizi, saygımızı yeniden tazeleriz ki gelecek kuşaklara iyi bir ülke, iyi bir vatan, zengin, refah bir vatan, refah bir devlet bırakalım diye. Ve biz bu günleri de gelecek nesillere aktarıyoruz. Aynı zamanda bayramlar geçmişimizi hatırlama, yani ecdadımızı hatırlama, ölümü hatırlamadır aynı zamanda. Geçmişimizi, ecdadımızı hatırladığımız gibi bugünümüzü değerlendirip gelecek nesilleri de bayramları aktarmak ve bu coğrafyada Anadolu’da, yurdumuzda olduğu gibi bütün Türk dünyasında bu bayramların birleştirici, kaynaştırıcı özelliklerini yavrularımıza nakış nakış işlemeliyiz. Bu coğrafyada Hakkari’den Edirne’ye kadar 85 milyonun birlik bayramıdır bu. Birlik bayramıdır bu, dirlik bayramıdır bu. 85 milyonun özetini biz Çerkezköy’de barındırıyoruz. Ülkemizin 81 ilinden Çerkezköy’ümüzde insanlarımız yaşıyor. Ve uyum içinde yaşıyor. Bugün bu bayramı da biz Çerkezköyümüz’de uyum içerisinde, birlik içerisinde, sevgi içerisinde, yaşama sevinci içerisinde, kutluyoruz. Ben bu bayramın Çerkezköy’deki 200 bine yakın insanımıza kutlu ve mutlu olmasını diliyorum.”  

ÖĞRETMENLERDEN KONSER…
Kaymakam Duru’nun konuşmasının ardından tarihteki tüm Türk devletlerinin bayrakları, ay yıldızlı bayrağımızla birlikte geçiş töreni yapıldı. Daha sonra Çerkezköy’de görev yapan müzik öğretmenleri konser verdi. Öğretmenler hem enstrümanlarıyla hem de sesleriyle muhteşem bir konser dinletti.  Pakize Narin Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Mehmet Salih İnan tarafından nevruz duası yapıldı. Ardından,  ilçede görevli öğretmenler tarafından türkü ve şarkılar söylendi. Bir birinden güzel parçaları seslendiren öğretmenlere bir ara, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol da eşlik etti. Renkli görüntülere sahne olan salondan Kaymakam Duru ve beraberinde sahneye çıkan protokole bol bol alkış geldi. Konser, ‘Türkiyem’ türküsü ile sone ererken programda Trakya yöresi halk oyunları ekibi de sahne aldı.

NEVRUZ ATEŞİNİN ÜSTÜNDEN ATLADILAR
Çerkezköy’deki Nevruz kutlamaları, daha sonra Atatürk Kültür Merkezi’nin dışında yakılan ateş çevresindeki etkinliklerle sürdü. Kaymakam Duru, Başkan Akay ve protokol üyeleri ve katılımcılar, yakılan nevruz ateşinin üstünden atlarken, yumurta tokuşturma ve demir dövme geleneklerini de yerine getirdi. Etkinlik fidan dikimiyle sona erdi.



Anahtar Kelimeler: ÇERKEZKÖY NEVRUZ BAYRAMINI KUTLADI

ÇERKEZKÖYLÜLER HAYVANLARA DESTEK OLACAK

KAPAKLI MECLİSİ SALI GÜNÜ TOPLANACAK

VALİ SOYTÜRK VKS TOPLANTISI’NA KATILDI

TEKİRDAĞ'DA ZİNCİRLEME KAZA

ÇOCUK AKADEMİSİ’NDE MEZUNİYET HEYECANI