Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı kapsamında kitap okuma kültürünü yaygınlaştırmak ve öğrencileri kitapla buluşturmak amacıyla büyük bir organizasyona imza atıyor.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan, düzenlediği basın toplantısında “Her Kitap Bir Dünya – Kitapların Işığında Buluşalım” sloganıyla bu yıl ilki düzenlenecek olan Geleneksel Kitap Fuarını kamuoyuna duyurdu.
YAYINEVLERİ, YAZARLAR VE OKURLAR AYNI ÇATIDA
17–23 Kasım tarihleri arasında Pakize Narin Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan fuarda, çok sayıda yayınevi, yazar ve öğrencinin bir araya gelmesi planlanıyor.
Fuarda, kitap tanıtımlarının yanı sıra imza günleri, söyleşiler ve atölye etkinlikleri de yer alacak. İlçe genelindeki tüm okulların ve öğrencilerin katılımına açık olacak etkinlikte, okuma alışkanlığının geliştirilmesi hedefleniyor.
ABDULHAMİT ALBEZ DE FUARDA KİTABINI İMZALAYACAK
Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Abdulhamit Albez, ilk kitabı “Yola Çıkarken – KaraKutu Yazıları” ile fuarda okurlarıyla buluşacak ve kitaplarını imzalayacak.
ASLAN: “KİTAPLA BULUŞAN HER ÇOCUK, GELECEĞE UMUT OLUR”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan, toplantıda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Kitap, insanın dünyaya açılan en güçlü penceresidir. Öğrencilerimizi kitapla buluşturmak, onların düşünce dünyasını zenginleştirmek ve okuma sevgisini kalıcı hale getirmek en büyük hedefimizdir. Bu fuar, öğrencilerimize ilham verecek bir kültür şöleni olacak.”