EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEĞERLENDİRİLDİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEĞERLENDİRİLDİ

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi`nde düzenlenen 2018-2019 eğitim-öğretim yılının değerlendirileceği Eğitim Yöneticileri 15. Buluşması Toplantısı yapıldı.

Toplantıya Vali Aziz Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri ve okul idarecileri katıldı.

Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`mızın okunmasının ardından başladı. Açılış ve bilgilendirme konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan yaptı. Ardından konuşan Vali Yıldırım şunları kaydetti; ?Çocukları, gençleri eğitebilmemiz için öncelikle onları eğitebilecek seviyede kendimizi eğitmemiz lazımdır. Gelecek nesiller, iyi eğitilmiş olan insanların eliyle ancak doğru düzgün eğitim alabilirler. Ne kadar iyi eğitir ve bu eğitimin sonucunda ne kadar çok geleceğe hazırlayabilirsek her alanda o kadar başarılı bir toplum, o kadar başı dik bir toplum, o kadar geleceğe hazır bir toplum oluştururuz. Aksi takdirde geleceğinden emin olmayan uyandığında acaba bugün neyle karşılaşacağım diye endişe eden bir toplum ortaya çıkar. Ne yapacağını bilen, olaylar karşısında tavır almasını kendinde geliştirebilen insanlar yetiştireceksiniz. Eğitim aynı zamanda bir sanatçı yetiştirmektir, eğitim aynı zamanda bir sporcu yetiştirmektir, eğitim aynı zamanda bir müzisyen yetiştirmektir. Eğitim aynı zamanda bir öğretmen, bir vali, hâkim, savcı, polis, jandarma, esnaf yetiştirmektir ama her halükârda bir insan yetiştirmektir. Bu sizlerin çabaları sizlerin gayretleriyle olacaktır. Mezun ettiğiniz her öğrenciyi dışarıda gördüğünüzde işte bu benim öğrencim diye gururlanıyorsanız eğitimde kendiniz başarıyı yakalamışsınız demektir. Başarı kişinin sosyal statüsüyle alakalı değildir. İyi insan olmasıyla alakalıdır. Başkasına zarar veriyor mu vermiyor mu? Kamu malına nasıl bakıyor? Sokakları kirletiyor mu? Ondan müzdarip olan insanlar var mı? Evlendiğinde eşine nasıl davranıyor? Çocuklarına, büyüklerine nasıl davranıyor? Bu hususlar önemlidir. Sosyal statü ayrı bir başarı, ayrı bir ölçeklendirmedir. Bu topraklarda yaşayan ve bizlerin yerini alacak olan bugünün küçükleri, gençleri sizlerin gayret ve çabalarıyla şekillenecektir.?

Yıldırım?ın konuşmasının ardından soru-cevap bölümüyle 2018-2019 eğitim öğretim yılı değerlendirildi.



Anahtar Kelimeler:

BÜYÜKELÇİ’DEN VALİ SOYTÜRK’Ü ZİYARET ETTİ

ULAŞIM KARTLARINDA ONLİNE VİZELEME DÖNEMİ

BOSTAN FİDELERİ DEVLETTEN

VALİ SOYTÜRK TEMSİLİ ASKERLİK YEMİN TÖRENİ’NE KATILDI

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN KÖPRÜ VE MENFEZLER YENİLENİYOR