HAKLARINI ARAMAYA ÇIKTILAR, CEZA YEDİLER!

HAKLARINI ARAMAYA ÇIKTILAR, CEZA YEDİLER!

Tekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası Başkanı Aşkın Gündoğdu düzenlediği basın toplantısında dün yaptıkları protesto eylemi sonrası üyelerine trafik ekiplerince ceza yağdırıldığını söyledi.

Tekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası Başkanı Aşkın Gündoğdu dünkü eylemin ardından düzenlediği basın toplantısında, “Amacım asla polemiğe girmek değil. Ancak, sayın kaymakamımız, Kaymakam bey maalesef yanlış bilgilendirilmiş. Biz korsan araçlar için denetim istemiştik. Yapılan denetimlerde bizim kayıtlı araçlar denetlenmiş.”dedi.

BUGÜN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Tekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası Başkanı Aşkın Gündoğdu ve servisçilerin, önceki gün korsan araçları protesto etmek amacıyla düzenledikleri kortejli protestonun ardından korsan araçların, D4 (S) belgeli araçların ve öz mal araçların denetlenmesi için yetkililere seslenirken, Çerkezköy Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada da, Çerkezköy’de kayıtlı bin 119 adet S plaka, 302 adet de J plakalı olmak üzere toplam bin 421 adet yolcu taşımacılığı yapan aracın bulunduğu ve bu araçlara yönelik yapılan denetimlerle ilgili kamuoyuna bilgiler paylaşıldı. Bunun üzerine, bugün Aşkın Gündoğdu da yeniden bir basın toplantısı düzenledi. 

KAYMAKAM BEY EKSİK BİLGİLENDİRİLMİŞ 

Amacının polemik yaratmak vurgulayan Tekirdağ Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Aşkın Gündoğdu, bugün öğleden sonra düzenlediği basın toplantısında protestolarının yanlış anlaşıldığını söyledi. Aşkın Gündoğdu, şunları kaydetti:

“Bugün Çerkezköy Kaymakamımızın açıklamasını gördüm gazetelerde. Konuyla ilgili kendisini aydınlatmak için randevu istedim. Ama yoğun olduğu için daha sonra randevu verebileceğini söyledi. Kesinlikle amacım polemik yaratmak değil ancak sayın Kaymakamımızın eksik bilgilendirildiğini düşünüyorum. Kaymakam bey açıklamasında Çerkezköy’de bin 119 tane S plaka, 302 tane J plaka aracın olduğunu, bunların gerekli denetimlerinin yapıldığını, denetimlerin devam ettiğini ifade etmiş. Bu S ve J plakalı araçlar UKOME’ye kayıtlı araçlardır. Bu araçlar kayıtlı araçlar, bunlar korsan değildir. Ben açıklamamda bine yakın öz malın olduğunu söyledim. Kaymakam beye kim bilgi vermişse eksik bilgi vermiş. Öz mal araçlarda hiçbir fabrikanın logosu bulunmuyor. Bunların yaş sınırı vardır. Uyanık esnaf gidiyor fabrikaya ‘ben senin çalışanını şu fiyata taşırım. Şu aracı senin üzerine yapayım’ diyor. Bunların arasına sızan, plakaları yazıp öz malıymış gibi uyanık geçinen esnaflar var, şirketler var. Bunların denetimi yapılmıyor. Biz bu noktada denetim yapılmasını istedik. Haksız kazanç elde ederek esnafı mağdur eden korsanların denetlenmesini istedik.”

Korsan araçların denetlenmediğini belirten Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: “S plaka da denetlenecek, J plaka da denetlenecek, ama bizim dünkü mitingimizin amacı korsan araçlar ve D4 (S) ile ilgili takiplerin olmadığını, bunun sadece kolluk kuvvetlerine yüklenilmeyeceğini, bu belgeyi veren Büyükşehir Belediyesi’nin de öz malla ilgili denetim yapması gerekiyor. Bütün denetim kolluk güçlerine bırakılmamalı. Yeterince denetim olmadığı için korsanın sayısı her geçen gün artıyor.”

PROTESTOYA KATILAN ESNAFA CEZA YAZILDI
Dünkü protestonun ardından trafik ekiplerinin kendi arkadaşlarına ceza yazdığını dile getiren Gündoğdu, “Yaptığımız basın açıklamasının ardından servis saatleri başlar başlamaz S ve J plakalı araçlara ceza yağdı. Sanki hakkını arayan esnafımız bir nevi cezalandırıldı. Devlette bizim ceza de bizim. Biz cezalarımızı öderiz. Bize üzen ise bu cezaların mitingden sonra yazılmasıdır. Pek çok esnafımıza logodan ve kornadan dolayı ceza yazıldı. Bu logolar 15 yıldır vardır. Eğer bunlara bir yasaklama getirecekseniz çıkar bir açıklama yaparsınız, bize bir yazı gönderirsiniz biz de esnafımızı bu konuda bilgilendirir ve logoları söktürürüz. Sökmeyen de ruhsatına işler ve vergisini öder. Böyle katı bir şekilde ceza yazılmasını doğru bulmadık hele ki miting sonrası yazılmasını da pek uygun görmedim. Bugünden sonra bu konuda cezalar yazılacaksa odamıza bir yazı göndersinler biz de esnafı bilgilendirelim” dedi. 

 



Anahtar Kelimeler: HAKLARINI ARAMAYA ÇIKTILAR YEDİLER!

ARET MARANCIOĞLU’NUN LİSTESİ KAZANDI

BÜNYAMİN BAYIR’DAN KARACA’YA NEZAKET ZİYARETİ

DÜNYA'NIN DÖRT BİR YANINA ÇORAP SATAN HASAN GÜLKAYA'DAN BAŞARISININ HİKAYESİ

ENFLASYON YÜZDE 69 OLARAK AÇIKLANDI

ÇTSO ÜYELERİ’NDEN ULUSLARARASI FUAR’A KATILIM