Politika

Politika Haberleri

KAPAKLI İLK OTURUMU TAMAMLADI

KAPAKLI İLK OTURUMU TAMAMLADI

Kapaklı Belediye Meclisi Şubat Ayı İlk Toplantısı’nı gerçekleştirdi. İkinci toplantı 5 Şubat'ta yapılacak.

Kapaklı Belediyesi’nin 2024 yılı Şubat ayı meclis toplantısının ilk oturumu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen meclis toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başladı.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin şu ifadelere yer verdi: “58 aylık görev yaptık. Burada zaman zaman muhalefetimiz oldu, zaman zaman ortak kararlarımız oldu. Tek davamız, tek gayemiz Kapaklımıza iyi hizmet etmek. Bütün meclis üyesi arkadaşlarıma, belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu süreçte kurumsallaşmaya çalıştık. Gelecek dönemde buralarda kim olur bilemeyiz. Kapaklı göç alan fakat potansiyeli olan bir yer. Ben Kapaklının geleceğini parlak görüyorum. Gelecek yıllarda da inşallah Kapaklı’nın yükselişi devam eder. 11 ilçe arasında en çok hizmeti hak eden yer Kapaklıdır.” dedi.

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından Kapaklı Belediyesi’nin 58 aylık faaliyet videosu izletildi.

EK GÜNDEM MADDELERİ GÜNDEME ALINDI

Gündem maddelerine görüşülmeden önce meclis öncesi verilen 3 ayrı ek gündem maddesi gündem maddelerinin arasına eklendi ve toplamda 10 gündem maddesi tek tek görüşülüp karara bağlandı.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Gündemin ilk gündem maddesi olan Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 16.01.2024 tarih 64368 sayılı Belediye Hisselerinin hissedarlara
satılması konulu yazı plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Gündemin ikinci maddesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 23/01/2024 tarih 64864 sayılı 1 adet boş kadro unvan değişikliği ve derece yapılması konu oy birliği ile kabul edildi.

Üçüncü gündem maddesi olan Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan 24/01/2024 tarih 64967 sayılı Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 ay süre ile geçici olarak 1 adet sedan aracın tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Dördüncü gündem maddesi olan Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan 24/01/2024 tarih 64968 sayılı Kapaklı İlçe Seçim Kurulunun yazısına istinaden 31 Martta yapılacak olan yerel seçimlerde seçim takviminin başlangıç tarihinden seçimlerin kesinleşmesine kadar 1 adet araç ve şoför görevlendirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Beşinci gündem maddesi olarak Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan 24/01/2024 tarih 64969 sayılı Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğünün Hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 ay süre ile geçici olarak 1 adet sedan
aracın tahsis edilmesi konusu görüşüldü. Bu gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin altıncı maddesi olan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan 25/01/2024 tarih 65014 sayılı 1 Adet Dolu Kadroda derece değişikliği oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin yedinci maddesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan 26/01/2024 tarih 65101 sayılı Kapaklı Belediyesi Personel A.Ş Genel Kurul Temsil Yetkisi konusu da oy birliği ile kabuk edildi.

EK GÜNDEM MADDELERİ KARARA BAĞLANDI

Gündem maddelerinin karara bağlanılmasının ardından ek gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

İlk ek gündem maddesi olan, belediyeye ait hisselerin hissedarları tarafından satışı talep edildiğinden satışı talep eden hissedarlara hisseleri oranında tapu satışının yapılması oy birliği ile kabul edildi.

İkinci ek gündem maddesi olarak görüşülen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8(b) maddesi gereğince onaylanması ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7(b) ve 14’üncü, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18(c) maddelerine istinaden onaylanmak üzere TBB’ne sevki imar komisyonuna havale edildi.

Son ek gündem maddesinde Kapaklı Kent Tarımsal Ürünler Üretim Anonim Şirketi’nin sermaye arttırımı konulu gündem maddesi de plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

İKİNCİ OTURUM 5 ŞUBAT

Şubat ayı meclis toplantısının ikinci oturumunun 5 Şubat 2024 saat 14:00’da Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

 



Anahtar Kelimeler: KAPAKLI OTURUMU TAMAMLADI

KAPAKLI MECLİSİ PERŞEMBE GÜNÜ TOPLANACAK

YEREL SEÇİM SONRASI İLK ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÇTSO’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

BAŞKAN NALLAR TEBRİKLERİ KABUL EDİYOR

KAPAKLI BELEDİYESİ DE İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI