KAPAKLI’DA FESTİVAL VE ZAFER BAYRAMI COŞKUSUNU BİR ARADA YAŞANDI

KAPAKLI’DA FESTİVAL VE ZAFER BAYRAMI COŞKUSUNU BİR ARADA YAŞANDI

Kapaklı Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Kapaklı Kazak Gölü Festivali sona erdi. Festival’in final gecesinde hem Festival hem de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu bir arada yaşandı.

Kapaklı Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Kapaklı Kazak Gölü Festivali sona erdi. 28-29-30 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Kapaklı Kazak Gölü Festivali ve Zafer Bayramı etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

İLK GÜN TAMAMLANDI

Festivalin ilk günü 28 Ağustosta gerçekleşti. İlk gün etkinlikleri kapsamında çocuklara yönelik çeşitli atölyeler, şişme oyun grupları ve survivor parkur oyunları oynandı. İlk günün finalinde ise Pyro Lazer Show ve İrem Derici konseri ile on binlerce kişi Kazak Gölü konser alanını hınca hınç doldurdu. Şarkıcı İrem Derici birbirinden güzel şarkıları ile herkesi coşturdu.

UÇURTMA ŞENLİĞİ VE SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Festivalin ikinci gününde de en çok eğlenen çocuklar oldu. Çocuklara yönelik düzenlenen uçurtma şenliğinde Kazak Gölü Festivali ve Zafer Bayramı logolu uçurtmalar gökyüzüne salıverildi. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de, çocukların uçurtma heyecanına ortak olarak, birlikte uçurtma uçurdular. Kapaklı Belediyesi Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Emek Sepeti Üretim Atölyesi’ndeki çeşitli eğitimlere katılan çocuklara katılım ve başarı sertifikası verildi.

OĞUZHAN KOÇ SAHNE ALDI

İkinci gün konser etkinliğinde şarkıcı ve oyuncu Oğuzhan Koç sahne aldı. Koç, sevilen ve popüler şarkılarını alanı dolduran on binlerce vatandaşla birlikte söyledi. Konserden bir gün önce oyuncu Demet Özdemir ile dünyaevine giren Oğuzhan Koç’a, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin sahnede takı taktı. Festival nedeniyle düğüne katılamadığını ifade eden Çetin, Oğuzhan Koç'a mutluluklar dileyerek düğün takısı olarak çeyrek altın taktı. Çetin'in hediyesi için teşekkür eden Koç, "Bilseydim böyle bir ortam vardı. Düğünü de Kapaklı'da yapardım. Her şey çok güzel, burada olan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

ZAFER BAYRAMI COŞKUSU YAŞANDI

Festivalin son günü 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu yaşandı. Zafer Bayramı coşkusu ‘Zafer Koşusu’ ile start aldı. Koşuya katılan yarışmacılar Belediye önünden Kazak Gölü’ne kadar koştular. Erkekler kategorisinde Mustafa Güler birinci, Taha Çolak ikinci, Doğancan Görgülü üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde Ruziye Kabak birinci, Nagehan Atik ikinci oldu. Çocuklarda ise Yiğit Tekay birinci oldu. Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin takdim etti.

HALK OYUNLARI EKİBİ GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Kapaklı Belediyesi Halk Oyunları ekibi, 30 Ağustos Zafer Bayramı konseptli gösterisi de büyük beğeni topladı. Her yaştan çocuğun Türkiye’nin 7 bölgesinden yöresel oyunları sahnelediği folklor gösterisi dakikalarca alkışlandı.

“GURUR VE HEYECANLA KUTLUYORUZ”

Zafer Bayramı dolayısıyla konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılını gurur ve heyecanla kutladıklarını söyledi. Başkan Mustafa Çetin, “Bugün kurtuluş savaşımızın son evresinin Mustafa Kemal Paşa komutasında Büyük Taarruzla 26 Ağustos’ta Kocatepe’de başlayan ve 30 Ağustos’ta Dumlupınar'da düşman  kuvvetlerine indirilen kesin darbeyle taçlanan zaferimizin yıl dönümüdür. Mazisi şan, şeref ve zaferlerle dolu Türk Silahlı Kuvvetlerinin; cesaret ve kahramanlığının destanlaştığı, vatanın savunulması ve milletin bağımsızlığı uğrundaki azim ve kararlılığının en önemli göstergelerinden birisi olan 30 Ağustos Zaferimizin 100'üncü yıl dönümünü bir kez daha gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Bu zafer yalnız Mehmetçiğin değil. Cephe gerisinde mermi taşıyan kendi çocuğundan önce vatanını düşünen Türk kadınının ve Türk milletinin de destanıdır. Tarih bir milletin hafızasıdır. Sadece mazi değil yarınlarımızın inşaasıdır. Şanlı tarihimiz hepimize önemli bir sorumluluk yüklemektedir. Türk Milleti tarih boyunca asla esareti, uşaklığı kabul etmemiş, özgürlüğünün peşinden koşmuş bunun için şehadete gül bahçesine girercesine girmiş ve canından vazgeçmiştir. Aziz Türk Milleti her daim ölümü öldürmüş ve şehadeti makamların en büyüğü olarak kabul etmiştir. Bugün de 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle bir kez daha dünyaya haykırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve toprak bütünlüğüne kast eden hainler, onların yerli işbirlikçileri ve ülkemizi kan gölüne çevirmek isteyen her kim varsa bir kez daha tarihten ders almalarını ve Türk Milletine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti topraklarına göz dikmemelerini, azim ve kararlılıkla gösteriyoruz.” dedi.

“ZAFERİMİZİN 100’ÜNCÜ YILI HEPİMİZE KUTLU OLSUN”

Zaferler her ne kadar geçmişi anmak, kutlamak, yad etmek olsa da aynı zamanda evlatlarımıza ve gelecek nesillere verilen mesajdır diyen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: O yüzden de bu mesajı tekrar ediyoruz. Bağımsızlığımızdan, toprak bütünlüğümüzden ödün veremeyiz. Her kim bağımsızlığımıza, toprak bütünlüğümüze kast ediyorsa karşılarında çelik bir bilek olan Aziz Türk Milletini bulacaktır. Bu tarihî gün kapsamında; başta ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile vatanın bütünlüğü ve şanlı bayrağımızın daima hür bir şekilde dalgalanması uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz. Bu büyük bayram hepimize kutlu olsun.

RAFET EL ROMAN SAHNE ALDI

Başkan Çetin’in coşkulu konuşmasının ardından ünlü sanatçı Rafet El Roman sahne aldı. Nostaljik ve popüler şarkılarını Kapaklılılar için seslendiren Rafet El Roman, on binlerce vatandaşın sevgi seli karşısında heyecanlandığını söyledi. Rafet El Roman’a doğum günü dolayısıyla Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tarafından sürpriz doğum günü pastası kesildi. Çok mutlu olduğunu söyleyen Rafet El Roman, “Trakya topraklarına yabancı değiliz. Buralar bizim memleketimiz. Sizlerle olan bu güzel konseri asla unutmayacağım” dedi. Konser sonunda Başkan Çetin, ünlü sanatçıya plaket ve çiçek takdim etti. Çetin, 3 Festival boyunca sunuculuk yapan Özlem Yıldız’a da teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 



YILIN EN’LERİ ÖDÜLLERİNİ RENKLİ BİR TÖRENLE ALDI

CHP TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DR. YÜCEER SPORCULARLA BULUŞTU

KAPAKLI’DA ÇOCUKLARA ÖZEL ARA TATİL ŞENLİĞİ BAŞLADI

ÇOSB’DEN 100. YILA ÖZEL…

ÇERKEZKÖYLÜLER KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ İLE COŞTU