KAPAKLI’DA KAZAK GÖLÜ FESTİVALİ’NDE ÜNLÜ SANATÇILAR SAHNE ALDI

KAPAKLI’DA KAZAK GÖLÜ FESTİVALİ’NDE ÜNLÜ SANATÇILAR SAHNE ALDI

Kapaklı Belediyesi’nin bu yıl düzenlediği 4’üncü Kazak Gölü Festivali’nde Ali Şan ve birbirinden ünlü sanatçılar sahne aldı.

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Kazak Gölü Festivali 5 gün boyunca renkli görüntülere sahne oldu. Sünnet Şöleni, Uçurtma Şenliği ve birçok farklı etkinliğin yapıldığı festivalde Ece Seçkin, Kobra Murat, Alişan ve Sefo konserleri ile müzik ziyafeti yaşandı. Festivalin son gününde ise tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da Zafer Bayramı coşkusu yaşandı.

Kapaklı Belediyesi tarafından kent yaşantısı ve sosyal hayata katkı sunmak, ilçenin ve Kazak Gölü Mesire Alanı’nın tanınırlığını artırmak amacıyla bu yıl 4’üncüsü organize edilen Kapaklı Kazak Gölü Festivali tamamlandı. Festivalin ilk gününde sergi ve satış stantları alandaki yerlerini aldılar. İlk gün kapsamında düzenlenen konser organizasyonunda bölgemizin sevilen yerel sanatçılarından Mert İnan Band ve Maalesef Band konserleri ile müzik gecesi yaşandı.

İKİNCİ GÜN

4. Kazak Gölü Festivali’nin ikinci günü ise çocuklara yönelik sokak oyunları, yüz boyama ve farklı animatörler gösterileri devam etti. Festivalin gözdesi olan Kazak Gölü Express treni ile vatandaşlar göl etrafında tur attılar.

İkinci günün finalinde ise Türk Pop müziğinin sevilen şarkıcılarından Ece Seçkin’in unutulmaz sahne performansı ve akıllarda unutulmayan şarkıları vardı. Ece Seçkin’i dinlemeye gelen on binlerce vatandaş unutulmaz bir akşam yaşadı. Ece Seçkin’e konser sonunda Başkan Mustafa Çetin tarafından şilt ve çiçek takdim edildi.

ÜÇÜNCÜ GÜN

Üçüncü gün Kapaklı Belediyesi tarafından bu yıl 21’incisi düzenlenen geleneksel Sünnet Şöleni programı ile devam etti. Sünnet işlemleri tamamlanan çocuklar, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile birlikte Kazak Gölü’nde mehteren takımı korteji ile yürüyüş yaptı, Kazak Gölü Ekspres treni ile göl turu attılar. Mevlid-i Şeriflerinde okunduğu programda Başkan Çetin, sünnet çocuklarını ve ailelerini tebrik etti.

Başkan Çetin, erkekliğe ilk adımlarını atan çocuklar ve aileleri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sünnet olan çocuklar için eğlence akşam da devam etti. Roman müziğinin sevilen sanatçısı Kobra Murat’ın katıldığı kına gecesi düzenlendi. Kobra Murat’a konser sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özden tarafından şilt ve plaket takdimi yapıldı.

DÖRDÜNCÜ GÜN ALİŞAN SAHNE ALDI

Büyük bir coşku ile devam eden 4. Kazak Gölü Festivali’nin 4. günü de dolu bir programla geçti. Sergi ve satış stantlarında birbirinden güzel el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği gün de 7’den 70’e herkes uçurtma şenliğine katıldı.

Kazak Gölü semalarında onlarca uçurtma aynı anda uçtu. Çocuğundan yaşlısına herkesin katılım sağladığı uçurtma şenliği güzel görüntülere sahne oldu.

Aynı günün akşamında ise Türkiye’nin sevilen fantezi arabesk sanatçılarından Alişan sahne aldı. Alişan, konser öncesi Kapaklı Belediyesi’ni ziyaret ederek burada Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile bir süre sohbet etti. Konser için sahneye çıkan ünlü sanatçı birbirinden güzel şarkılarını Kapaklılılar için seslendirdi. Alişan’a alanı dolduran binlerce vatandaş eşlik etti. Gecenin sonunda Alişan’a Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özden tarafından şilt ve plaket takdimi yapıldı.

ZAFER BAYRAMI VE FESTİVAL COŞKUSU AYNI ANDA YAŞANDI

Zafer Bayramı dolayısıyla bugüne özel programların yer aldığı ve festivalin son günü olan 30 Ağustos’ta birbirinden güzel etkinler yapıldı. Sabah Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ve Kaymakamlık makamında tebrikat töreninin ardından saat 18:00’da Zafer Koşusu yapıldı. Kapaklı Belediyesi-Kazak Gölü arasında yapılan koşuda dereceye girenlere festival alanında ödülleri takdim edildi.

“ZAFERİMİZİN 101. YILDÖNÜMÜ”

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Musatafa Çetin, kutlu zaferin 101. Yıldönümünü kutladı. Başkan Çetin, “Bu anlamlı ve önemli günde, 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 101. yıl dönümünde sizlerle birlikte olmanın mutluluğu ve gururu içerisindeyim.Bugün Kurtuluş Savaşımızın son evresinin Mustafa Kemal Paşa komutasında büyük taarruzla 26 Ağustos’ta Kocatepe’de başlayan ve 30 Ağustos’ta Dumlupınar'da Yunan işgal kuvvetlerine indirilen kesin darbeyle taçlanan zaferimizin yıldönümü. Millî tarihimizin hiçbir döneminde esarete, zulme, zorbalığa boyun eğmemiş; her daim vatanını, bayrağını, toprak aşkını canının önüne koymuş olan yüce Türk Milleti; Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 101 yıl önce bugün,topraklarımıza göz diken emperyalist güçleri ağır bir yenilgiye uğratmış ve şanlı tarihimize altın harflerle bu zaferi nakış nakış işlemiştir. Bizler de milletçe, 30 Ağustos 1922’de kazanılmış olan bu zaferin 101. yıl dönümüne erişmenin gururunu ve mutluluğunu göğsümüz kabararak yaşıyoruz.” dedi.

“BU ZAFERİN KARŞILIĞINDA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Başkan Çetin konuşmasını şöyle sürdürdü: 30 Ağustos işgale ve teslimiyete karşı Türk Milletinin topyekün haykırışı, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatı, özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç, irade ve kararlılığın göstergesi ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun mihenk taşıdır. Her zaferin arkasında akan gözyaşı, kan ve ter vardır. Hiçbir zafer kolay kazanılmaz. Bizlere hediye edilen bu zaferin karşılığını, ülkemiz için çok çalışarak, çabalayarak, güzel nesiller yetiştirerek vermeliyiz.  Bugün ecdadımızın bu eserleriyle gurur duyuyorsak, yeni nesle de gurur duyacakları eserler ve icraatler bırakmayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Evlatlarımız için, vatandaşlarımız için, Kapaklımız için bizler her türlü hizmeti sunmak maksadıyla gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sizlerin de bu emaneti onurla ve gururla taşımak için elinizden ne geliyorsa yapacağınıza, memleketimizi bir adım daha ileriye götürmek için her türlü özveriyi göstereceğinize cân-ı gönülden inanıyorum. Bunun için de hepinize şimdiden teşekkür ediyorum.

“RAHMET VE MİNNETLE YAD EDİYORUM”

Çetin coşkulu konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi, “Bizler millet olarak her daim tek yürek oldukça; zaferler, tarihimizde olduğu gibi günümüzde de bizimle olacaktır.Bu güzel duygularla 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 101. yıl dönümünü kutluyorum. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı için emek harcayan,

gözünü kırpmadan can veren tüm askerlerimize, şehitlerimize, ordumuza sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyor, Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi de minnetle yâd ediyorum.”

BASKETBOL, VOLEYBOL VE FUTBOL TAKIMLARINI TANITTI

Başkan Çetin konuşmasının ardından bu yıl Kapaklıyı Basketbol 1. Ligi’nde temsil edecek olan Kapaklı Spor Basketbol takımını, Kadınlar Voleybol 2. Ligi’nde temsil edecek Kapaklı Site Spor ve Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek olan Kapaklı Spor Futbol takımını tanıttı. Takımlar, yeni sezonda tribünlerin dolu olmasını ve Kapaklı halkından tam destek istediklerini söylediler.

SEFO SAHNE ALDI

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in konuşmasının ardından T-RAP müziğinin sevilen şarkıcılarından Sefo sahne aldı. Sefo, birbirinden güzel şarkılarını festival alanını dolduran on binlerce Kapaklılı için seslendirdi. Gecenin sonunda Sefo’ya Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tarafından şilt ve çiçek takdim edildi.



YILIN EN’LERİ ÖDÜLLERİNİ RENKLİ BİR TÖRENLE ALDI

CHP TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DR. YÜCEER SPORCULARLA BULUŞTU

KAPAKLI’DA ÇOCUKLARA ÖZEL ARA TATİL ŞENLİĞİ BAŞLADI

ÇOSB’DEN 100. YILA ÖZEL…

ÇERKEZKÖYLÜLER KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ İLE COŞTU