KAYMAKAM ABBAN HAYVAN BARINAĞI SORUŞTURMASINA İZİN VERMEDİ

KAYMAKAM ABBAN HAYVAN BARINAĞI SORUŞTURMASINA İZİN VERMEDİ

Hayvan Barınağı`nda katledilen hayvanlarla ilgili Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı`nın soruşturmasının ardından memurlar için istenilen `Soruşturma izni`ne Kaymakam Atilla Selami Abban, izin vermedi.

Çerkezköy Hayvan Barınağı`nda katledilen hayvanlarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma Kaymakam Atilla Selami Abban`a takıldı. Abban, Hayvan Barınağı`ndaki katliamla ilgili soruşturmanın devam ettirilmesine izin vermedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın geçtiğimiz çarşamba günü bütün meclis üyelerinin gözünün içine bakarak, `Hiç bir işlem yok` dediği Belediye Hayvan Barınağı ile ilgili soruşturma Kaymakam Atilla Selami Abban tarafından durduruldu. Memurlar hakkında soruşturma izni isteyen Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, izin alamazken, soruşturmanın bundan sonraki akıbeti merak konusu oldu.

SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEDİ

Geçtiğimiz şubat ayında Çerkezköy`deki hayvanseverlerin ısrarlı iddiaları üzerine Genel Yayın Yönetmenimiz Abdulhamit Albez`in köşe yazısıyla suç duyurusunda bulunduğu Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı`na yönelik soruşturma başlatılmıştı. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı hemen harekete geçerek, hayvan severlerin ifadeleri doğrultusunda hayvan barınağına yönelik inceleme başlattı. Ön soruşturmayı tamamlayan savcılık, hayvanların öldürüldüğü gerçeğiyle karşılaştı. Hayvanlara ötenazi uygulandığını tespit eden Savcılık, soruşturmayı devam ettirip adli yargılamayı sürdürmek isterken, memurlar hakkında soruşturmayı sürdürebilmek için de yasal olarak gerekli izni Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban`dan istedi. Ancak, geçtiğimiz hafta içinde Kaymakam Atilla Selami Abban`ın memurlar hakkında soruşturma izni vermediği öğrenildi.

MEMURLAR HAKKINDA İZİN VERMEDİ AMA

Kaymakam Atilla Selami Abban, soruşturmaya konuş olan üç isimden memuriyet kadrosunda olan iki isme soruşturma izni vermezken, bir ismin memur olmadığı gerekçesi ile izin verme ya da vermemenin de söz konusu olamayacağını belirtti. Abban`ın iki memur için izin vermemesi ve hakkında iddiaların bulunduğu 1 belediye personelinin ise memur kadrosunda olmadığı için görüş bildirmemesi üzerine Savcılığın, bu kişi üzerinden soruşturmayı devam ettirebileceği belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler:

BAŞKAN YÜCEER’DEN BAYRAM MESAİSİ

TEKİRDAĞ KİRAZ FESTİVALİ’NDE SAHNE ALAN SON İSİMLER RUBATO VE ŞEVVAL SAM OLDU

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YÜCEER BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

SAHİL VE PLAJLARA BÜYÜKŞEHİR'İN ELİ DEĞDİ

KURBAN KESİM YERLERİNE SIKI DENETİM