Politika

Politika Haberleri

KİMİN ZOR ZAMANINDA YANINDA OLDUNUZ?

KİMİN ZOR ZAMANINDA YANINDA OLDUNUZ?

Fevzipaşa Mahallesi’nde açık hava toplantısı düzenleyen Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, soğuk havaya rağmen alanı dolduran coşkulu kalabalığa hitap etti.

Fevzipaşa Mahallesi’nde düzenlediği açık hava toplantısında mahalle sakinleri ile buluşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Biz kimseyle ittifak kurmadık. Biz gönül birlikteliği kurduk. Memleketimin 7 coğrafyasından, 81 ilinden gelen herkesle kurduk. Hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmedik, gözetmeyeceğiz. Biz milletimizle mutluyuz. Biz birbirimize yeteriz. Siz etrafımızdaki 3-5 kişiyle kurduğunuz zenginler kulübüyle mutlu mesut, yaşayın gidin. Siz bu millete bugüne kadar hiçbir şey vermediniz. Kimin hangi işini yaptınız? Kimin hangi zor zamanında yanında oldunuz?” diyerek AK Parti Adayı Abdullah Öğe ve çevresindekilere göndermede bulundu.

GEREKİRSE BAKANLIK KAPISINDA YATACAĞIZ

Fevzipaşa Mahallesi’nde açık hava toplantısı düzenleyen Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, soğuk havaya rağmen alanı dolduran coşkulu kalabalığa hitap etti. Fevzipaşa Mahallesi’nin iki temel sorunun bulunduğunu ve bunların küçük sanayi sitesi ile içme suyu hatları olduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, ”Bakanlık üç buçuk yıl keyfi davrandı. Yeni dönemde gerekirse bu kamu yararı kararını aldırmak için bakanlığın kapısında yatacağız. Küçük sanayi sitesini her şeye rağmen buradan taşıyacağız” dedi. 

MAHALLEYİ SU BASKINLARINDAN KURTARDIK

FEVZİPAŞA’DA 15 PARK DÜZENLEMESİ YAPTIK

 “10 yıldır bir mücadele içerisinde Çerkezköylülerle yan yana, kol kola, omuz omuza bir mücadele veriyoruz. Fevzipaşa Mahallesi’ni, Gazi Osman Paşa Mahallesi’ni su baskınlarından kurtarma mücadelesiyle geçen, altyapıya hizmet ettiğimiz bir 10 yıllık mücadeleden geliyoruz. Bu 10 yıllık mücadelede Çerkezköy’de yeni pazar yerlerini, Atatürk Kültür Merkezi’ni, yarı olimpik yüzme havuzunu, 29 Ekim Spor Kompleksini, bu dönem 2 yeni ilaveyle 3 yeni düğün salonunu, ek hizmet binalarını açmaya devam ettik”  diye konuşmasını sürdüren Vahap Akay, “ Beş yılda Fevzipaşa Mahallesi’nde su baskınları yaşanan Hayri Batur Caddesi’nde, Halide Edip Adıvar Caddesi’nin arka kısımlarının tamamında, Güveniş Caddesi’nde 6 kilometreye yakın yağmur suyu hattı döşedik. 31 sokakta asfalt, beton yol çalışmaları yapılırken, 10 yılda toplam 81 sokakta asfalt beton yol çalışmaları gerçekleştirildi. Yine 10 yılda Fevzipaşa Mahallemizde 15 yeni parkla buluştuk” dedi. 

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ İÇİN BİR İMZA ATMADINIZ!

Fevzipaşa Mahallesi’nin iki temel sorunun bulunduğunu ve bunların küçük sanayi sitesi ve içme suyu hatları olduğunu kaydeden Akay, “ Bu dönem Küçük Sanayi Sitesi’ni Fevzipaşa Mahallesi’nden söküp Pınarça yolunun alt tarafındaki alana götürme mücadelesini sizlerle paylaşacağım. Şu anda Çerkezköy’ün sınırlarında 857 tane küçük sanayi sitesi esnafımız vardır. Son 5  yılda Güveniş Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Hayri Batur Caddesi arasında kalan alanda, apartmanlar altında 220 esnaf, küçük sanayi sitesi içerisinde 200 esnaf, Çerkezköy’ün diğer mahallelerinde toplamda 857 esnafı bu alanda söküp alma mücadelesi verdik. Biz 2 Haziran 2020 tarihinde burayı buradan söküp almak için Valiliğe yazı yazdık. Valilik olur cevabını Bakanlığa 16 Temmuz 2020 tarihinde göndermiş. Bir imzayı atabilselerdi biz bugün küçük sanayi sitesini bu mahalleden söküp alma mücadelesine başlamıştık. Biz Çerkezköy için mücadele ederken, Çerkezköy’ün sokaklarından, apartman altlarından esnafımızı söküp almaya çalışırken, bu arkadaşlara ‘Bize yardımcı olun. Bakanlıkların kapısında bu işe destek olun’ derken bu taleplerin tamamını görmezden gelen bir bakanlıkla karşı karşıya kaldık. Şimdi diyoruz ki 3 buçuk sene bizi oyaladınız. Çerkezköy Belediyesi oradaki küçük sanayi sitesi esnafıyla işbirliği içerisinde bu sanayi sitesini oradan alıp Pınarça Yolu’ndaki alana taşıma mücadelesi verecek. 

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ BURADAN TAŞINACAK

Biz ‘Bunu böyle yapacağız’ diyoruz. Bu arkadaşlar esnafımızın karşısına çıkıp ‘Biz bunu TOKİ eliyle yapacağız’ diyor. TOKİ eliyle bunu yaparsanız TOKİ oraya kendi başına küçük sanayi sitesini yapar, biz de buradaki esnafla, apartman altlarındaki hemşerilerimizle baş başa kalırız. Bu kamu yararı kararını imzaladıkları andan itibaren biz buradaki esnafımızla el birliğiyle, işbirliği ile küçük sanayi sitesini taşıma mücadelesine başlayacağız. Bakanlık üç buçuk yıl keyfi davrandı. Yeni dönemde gerekirse bu kamu yararı kararını aldırmak için bakanlığın kapısında yatacağız. Küçük sanayi sitesini her şeye rağmen burudan taşıyacağız” dedi. 

MİLLETE ZERRE KATKISI VE FAYDASI YOK

 Akay, “ 1Bu dönem içinde mevcut Büyükşehir Belediye Başkanımla birlikte belediyelerin finansmanı İller Bankasının kapısını çaldık. Fevzipaşa başta olmak üzere Çerkezköy’ün alt yapısına yatırım yapabilmek için İller Bankası’ndan kredi talebinde bulunduk. Kredi talebimiz uzun süre cevapsız kaldı. 10 Şubat 2021 tarihinde dönemin ilçe başkanı arkadaşıma ‘Şu İller Bankasına destek olun da Çerkezköy hizmet alacak. Krediye destek olun, omuz verin, Çerkezköy’e bir arpa boyu faydanız olsun, o krediyi verin, biz de altyapıya başlayalım’ diye talepte bulunduk. Kadir Albayrak’ta bizzat Çerkezköy’e gelerek kendisiyle görüşüp destek istemiştir. Millete zerre katkısı ve faydası olmadığı için bunları görmezden geldiler. Çerkezköy için ellerini taşın altına koymadılar ve koyamazlar. Bir omuz verip kredi için hiçbir destek de bulunmamışlardır. İnşallah bu dönem krediyi verseler de, vermeseler de Büyükşehir Belediyesi ile beraber 5 ana caddede, 91 sokakta Fevzipaşa Mahallesi’ni karış karış kazacağız. Bu asbest borulardan Fevzipaşa Mahallesi’ni her şeye rağmen kurtaracağız. Destek olsalar da kurtaracağız, olmasalar da kurtaracağız. 

FEVZİPAŞA CAMİİ AYDINLATILACAK

Güveniş Caddesi’nde, Barbaros Caddesi’nde, Fevzipaşa Caddesi’nde Atatürk ve Öztrak Caddelerinde yaptığımız işin aynısını yaparak inşallah Fevzipaşa Mahallesi’ni güzelleştireceğiz. Cumhuriyet Meydanı’nda Osmanlı Cami’ni meydanla buluşturmuştuk. Osmanlı Cami aydınlanmıştı. Şimdi de inşallah Fevzipaşa Cami’ni de aydınlatacağız. Biz bu işleri yaparken gecenin 1 buçuğunda buralarsa birilerini görebilirsiniz sakın ha korkmayın. Biz bu milletin faydasına olan her işi yaparız. Cesaretle yaparız ve kimseden de korkmayız” dedi. 

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK KURSLARI AÇACAĞIZ

Yeni dönemde Halk Et, Halk Süt gibi sosyal projelerinin de olduğunu ifade eden Akay, Çerkezköy’ün artan trafik sorununa çare bulacaklarını, otopark çözümleriyle bu sorunun çözümüne katkı sağlayacaklarını ifade etti. Amfi’yi yıkıp altına otopark yapacaklarını ifade eden Akay, “Hemşehri dernekleri için buluşma yeri yapacağız. Çerkezköy’e bu dönem yeni bir açık hava sahnesi kazandıracağız. Akademi Çerkezköy’de liseye hazırlanan çocuklarımıza destek oluyoruz. Öğrenci sayımızı 5 kat artıracağız. Üniversiteye hazırlık kursları açacağız. Ambardere, İstasyon ve Bağlık’ta yeni düğün salonları yapacağız” diye konuştu. 

BU MİLLET ORTADA BİR OYUN VARSA ÇÖZER!

Akay, “ Biz bu toprakların geleceği için mücadele ettik. Tarih herkesin aynası bu topraklarda. Unutmamamız gerekiyor. Biz bu topraklar için mücadele ederken, ‘Termik santral yapılmasın’ derken, Çerkezköy’deki sivil toplum kuruluşları, gazeteci arkadaşlarımızla ‘Maraş’ta ne olmuş, Muğla’da ne olmuş, millet nasıl küle boğulmuş?’ diye gidip bakarken, birileri ‘Kömürlü termik santral ile hava kirliliği azalacak’ diye paylaşım yapmış. Biz bu çocuklar küle boğulmasın, kömürle yaşamasın diye kapı kapı gezerken, o aldığı talimatla ‘Termik santralle hava kirliliği düzelecek’ diye bu millete yedirmeye çalışıyordu. Bu milletin iyiliğini düşünmezsiniz. Siz etrafınızdaki 3-5 kişiyle, kurduğunuz zenginler kulübüyle, bunun dışında hiç kimseye fayda sağlamazsınız. Çıkın anlatın 5 yıllık ilçe başkanlığınız döneminde kime ne fayda sağladınız? Bu millet ortada bir oyun varsa çözer demiştim. Bugün bir mücadeledeyiz. Seçime 10 gün var” dedi. 

KİMİN YANINDA OLDUNUZ 

Haftaya Pazar gününün 10 yıllık mücadelesinin karne günü olacağını ve bu karneden de geçer not alacağına inandığını ifade eden Akay, “ Size güveniyorum. 10 yıllık mücadelem sonunda bugün kapı kapı, sokak sokak gezip hemşerilerimize anlatıyorum. Ben bu mücadeleyi verirken birileri de kaybetme organizasyonları ile ortalarda yeni oyunlar kuruyorlar. Birileri kaybettirmek için gezip dolaşıyor. Bu millet ne oyunları bozdu, bu oyunları da bozar kimse merak etmesin. Ben alnım ak, başım dik yeniden Fevzipaşa meydanındayım. Bu gönül birlikteliğini kolay sağlamadık. Biz kimseyle ittifak kurmadık biz gönül birlikteliği kurduk. Bu gönül ittifakını da kolay kurmadık. Memleketimin 7 coğrafyasından, 81 ilinden gelen herkesle kurduk. Hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmedik, gözetmeyeceğiz. Biz milletimizle mutluyuz. Biz birbirimize yeteriz. Siz etrafımızdaki 3-5 kişiyle kurduğunuz zenginler kulübüyle mutlu mesut yaşayın gidin. Siz bu millete bugüne kadar hiçbir şey vermediniz. Kimin hangi işini yaptınız? Kimin hangi zor zamanında yanında oldunuz? Etrafınızdaki 3-5 kişi dışında kime ne faydanız oldu? Bunları herkes iyi biliyor. En iyisi siz dönün ticaretinizi yapın biz de milletimizle yan yana, kol kola bu topraklara hizmet etmeye devam edelim” dedi. 

 

 



Anahtar Kelimeler: KİMİN ZAMANINDA YANINDA OLDUNUZ?

KAPAKLI MECLİSİ PERŞEMBE GÜNÜ TOPLANACAK

YEREL SEÇİM SONRASI İLK ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ÇTSO’DAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

BAŞKAN NALLAR TEBRİKLERİ KABUL EDİYOR

KAPAKLI BELEDİYESİ DE İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI