ÖZEL ÇOSB LİSESİ’NDE BİLİM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

ÖZEL ÇOSB LİSESİ’NDE BİLİM ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘Bilim Şenliği’ göz doldurdu…

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önemli bir organizasyona imza attı. 

Öğrencilerin bugüne kadar yaptıkları ve birçok yarışmada dereceye giren projeleri ‘Bilim Şenliği’ etkinliğinde görücüye çıktı. Teknofest başta olmak üzere birçok ulusal yarışmada boy gösteren onlarca proje okulun bahçesinde iki gün boyunca sergilenecek.

Bilim Şenliği için hazırlanan açılış törenine ise katılım oldukça yoğundu. Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı ilçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, ÇOSB Bölge Müdürü F. Çiğdem Baykal ve Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü B. Behçet Yazıcıoğlu’nun yanı sıra çok sayıda firma temsilcisi katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende okulun folklor ekibi bir gösteri yaptı. Gösterinin ardından; birer konuşma yapan Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu ve Okul Müdürü B. Behçet Yazıcıoğlu öğrencilere tavsiyelerde bulunarak başarılar diledi.

BU YIL 10. YILINI KUTLADI

“21.yy’da eğitim ve öğretim anlayışı her geçen gün kendini yenilemektedir. Bu kapsamda eğitim ve öğretim, kara tahta önünde, dört duvar arasındaki sınıf ortamından çıkıp; sürekli kendini güncelleyen bilgi ve teknoloji ışığında teoriden pratiğe doğru tarif edilemez bir hızla ilerlemektedir” diyerek konuşmasına başlayan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözinler de şunları söyledi: “Eğitim ve öğretim artık tek düze; kitaplardan, öğretmenin bilgiyi sunmasıyla değil; öğrenenin araştırması, keşfetmesi ve uygulamasıyla geçerlilik kazanan bir faaliyetler zinciri haline gelmiştir.2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında eğitim dünyasına katılan okulumuz bu yıl kuruluşunun 10.yılını kutlamaktadır. Bu çerçevede öğrencilerimizin bu denli verimli çalışmalarda bulunmaları hem bizler için hem de Türk sanayisi için mutluluk verici bir gelişmedir. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim insanı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Sevgili öğrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır.”

Konuşmaların ardından Bilim Şenliği’nin açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi. Protokol üyeleri stantları tek tek gezerek öğrencilerden ve öğretmenlerden projeler hakkında bilgi aldı. Büyük beğeni toplayan Bilim Şenliği’nin bundan sonra geleneksel hale getirileceği belirtildi. 

 



ENFLASYON YÜZDE 68 OLARAK AÇIKLANDI

BAKAN IŞIKHAN: "İŞSİZLİK ORANI VE GENÇ İŞSİZLİK ORANI SON 10 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GELDİ"

BAKAN IŞIKHAN: KİŞİ BAŞI MİLLİ GELİR TARİH'İN EN YÜKSEK SEVİYESİNE GELDİ

İSTİHDAM ORANI EN YÜKSEK BÖLGE TRAKYA OLDU

ÇTSO MECLİSİ TOPLANDI