SEVAL-AHMET ÇETİN FEN LİSESİNDE TALES MATEMATİK SINAVI YAPILDI

SEVAL-AHMET ÇETİN FEN LİSESİNDE TALES MATEMATİK SINAVI YAPILDI

8.Ulusal Tales sınavına Seval- Ahmet Çetin Fen Lisesi’nden 9.ve 10. sınıflardan 44 öğrenci katıldı.

Çerkezköy Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencileri 8. Ulusal Tales sınavına katıldı. 44. Öğrencinin katıldığı sınav da öğrenciler 25 soruyu cevapladı.

Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’nden yapılan açıklamada, 8. Ulusal Tales sınavıyla ilgili açıklamalarda bulunuldu. Okul öğrencilerinden 44’ünün katıldığı sınavla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Öğrencilerin matematik ve fen bilimleri okuryazarlığı konusundaki becerilerin artırılması amacıyla okulumuzda Tales sınavı yapıldı. Burada kullanılan ‘okuryazarlık’ kavramı, öğrencinin bilgi ve potansiyelini geliştirip, topluma daha etkili bir şekilde katılmasını ve katkıda bulunmasını sağlamak için yazılı kaynakları ‘bulma, kullanma, kabul etme ve değerlendirmesi’ olarak tanımlanmaktadır.”denildi.

Okul yönetiminden yapılan açıklamanın davamında ise, “Tales Matematik ve Fen Bilimleri yarışmalarına katılan öğrenciler, her yılın mart ayında yarışmanın 1. aşamasına katılır ve bu aşamada başarılı olan öğrenciler ise Mayıs ayındaki final aşamasına katılmaya hak kazanırlar. Öğrencilere her bir aşamada, 25 soruluk çoktan seçmeli ve açık uçlu sorular sorulup 60 dakikada testi bitirmeleri istenir. Final aşaması sonunda öğrenciler Ulusal çapta bu yarışmalara katılan öğrenciler arasında hangi seviyede olduklarını görürler.”denildi.

8.Ulusal Tales sınavına Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’nden 9.ve 10.sınıflardan 44 öğrencinin katıldığı belirtildi.



SARAY 19 MAYIS’I UMUT KAPLAN İLE KUTLAYACAK

VALİ SOYTÜRK ENGELLİLER HAFTASI NEDENİYLE YAPILAN AÇILIŞA KATILDI

BİLDİĞİNİZ BÜTÜN SINAVLARI UNUTUN

TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ ÖZEL GENÇLERİN GÖNÜLLERİNİ ALDI

ÖĞRETMENLERDEN MUHTEŞEM KONSER