SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ’NDE MUN KONFERANSI

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ’NDE MUN KONFERANSI

Çerkezköy Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi’nde Birleşmiş Milletler Alanı’ oluşturuldu, öğrencilerin tamamı İngilizce konuştu.

Türkçe konuşmanın yasaklandığı Çerkezköy Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi’nde MUN adı verilen Konferans düzenlendi. Öğrencilerin tamamı Birleşmiş Milletler Alanı diye adlandırılan okulun konferans salonunda İngilizce konuştu.

Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi’nde ilk kez Mun Konferansı düzenlendi. Konferansa Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ile okulun hayırseverlerinden olan aynı zamanda Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ile oğlu Çetin Group Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Çetin de katıldı. Programın açılışının ardından bir konuşma yapan Okul Müdürü Fahrettin Karaman, MUN Konferansı hakkında bilgi verdi. Karaman, “Model Birleşmiş Milletler (İngilizce: Model Ünited Nations, MUN) eğitim kurumlarının öğrenci delegeler çıkararak belli ülkeleri ve Birleşmiş Milletler kurumlarını temsil ettikleri eğitsel simülasyondur.”dedi.

BU KONFERANSLAR SAYESİNDE İNSANLARIN İNGİLİZCE DİL YETENEĞİ VE ÖZGÜVENLERİ GELİŞİR

Bu modelle öğrencilerin İngilizcelerini geliştirme fırsatı bulduğunu söyleyen Okul Müdürü Karaman, şunları kaydetti: “MUN (Model Birleşmiş Milletler) dünya çapında bir organizasyondur. BM delegelerinin rolünü üstlenen öğrenciler, kurgusal da olabilen tarihi veya güncel siyasi sorunları tartışır ve bu sorunlara diplomatik çözümler bulmaya çalışırlar. Model Ünited Nations-MUN tüm Dünya’da ve Türkiye’de dünya gündeminde bulunan küresel sorunlara çözüm aramak amacıyla öğrencilerin İngilizce dil pratiklerini gerçekleştirmeleri amacıyla düzenlenmektedir. Bu konferanslar sayesinde insanların İngilizce dil yeteneği ve özgüvenleri gelişir. Dünyaya farklı bir bakış açısı kazandırırken kişinin genel kültür seviyesini de yükseltir. Onay veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz’e ve Sponsorumuz Çetin Group Ahmet Çetin, Seval Çetin ve Atakan Çetin’e çok teşekkür ederim.” 

Mun Konferansına katılan Atakan Çetin’de, İngilizce yaptığı konuşmada öğrencilere başarılar diledi.



KANLI DOKTOR ÖNLÜĞÜYLE EYLEM YAPTILAR

KADIN FUTBOL TAKIMINDAN BAŞKAN ÇETİN’E ZİYARET

BAŞKAN TAŞYASAN’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

TEKİRDAĞ'DA TRAFİK KAZASI KAMERALARA YANSIDI

TEKİRDAĞ'DA GEÇEN YIL 12 BİN 306 BEBEK DOĞDU