ŞOFÖR VETERİNER GÖREVİ Mİ YAPIYOR?

ŞOFÖR VETERİNER GÖREVİ Mİ YAPIYOR?

Çerkezköy Hayvan Barınağı’nda şoför olarak çalışan bir kişinin havalı tüfekle sokak köpeğini uyuşturucu enjektör ile vurduğu iddia edildi.

Geçtiğimiz ay açlıktan hayvanların birbirini yediğinin kamera görüntüleri ortaya çıkan Çerkezköy Hayvan Barınağı ile ilgili bir suç duyurusu daha yapıldı. İddiaya göre şoför olarak görev yapan barınak çalışanı elindeki havalı tüfekle enjektör atarak sokak köpeklerini bayılttığı için Ayşe Akgül adlı vatandaş Çerkezköy Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

Ayşe Akgül adlı hayvansever vatandaş tesadüfen Çerkezköy’de Bağlık Mahallesi’nde karşılaştığı barınak görevlisinin sokak köpeğini bayıltmak için havalı enjektör tüfeği kullandığını gördü. Olayın ardından Çerkezköy Adliyesi’ne giden Ayşe Akgül, suç duyurusunda bulundu. Akgül’ün ifadesine göre Bağlık Mahallesi Kartal Sokak üzerinde Çerkezköy Belediyesi’ne ait Hayvan Barınağı’nda görevli olan İbrahim K. sokak köpeğine havalı silah ile ateş edip bayılttı. İfadesinde, “Ben hangi yetki ile bu köpeği narkozlu silah ile bayıltıp araca yüklüyorsunuz” diye seslendiğini belirten Ayşe Akgül,  herhangi bir cevap alamadığı belediye görevlilerinden temizlik işçisi olarak bildiği iki kişinin de baygın hayvanı araca bindirdikten sonra gittiklerini kaydetti.

ŞOFÖR OLDUĞUNU BİLİYORUM

Çerkezköy Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunan Ayşe Akgül adlı hayvansever vatandaş, “Bu kişiler kesinlikle veteriner değildir. Bu kişilerin şoför olduğunu biliyorum. Veteriner olmadıkları halde, yetkileri bulunmadan sokak hayvanına bu şekilde müdahalede bulunan şahıslardan davacı oldum. “dedi.

Söz konusu sokak köpeğini görmek için Çerkezköy Belediyesi’nin hayvan barınağına gittiğini söyleyen Akgül, “Aradan 5 saatten fazla zaman geçmesine rağmen, hayvan hala kendine gelmemişti. Oysa bana uyuşturucu, narkoz kullanmadıklarını, sakinleştirici kullandıklarını söylediler. Benim de köpeğim var. Sakinleştiriciyle, narkoz arasında fark var. Bir hayvan sakinleştiriciyle 5 saat sersem halde kalmaz.  Saat 11.00 gibiydi olayın yaşandığı zaman benim barınağa gitmem öğleden sonra 16,30 gibiydi. Yaklaşık 5 saat geçmişti ama hayvan hala sersemdi. Bu narkoz verildiğini gösterir.”diye konuştu.

Söz konusu hayvanın takibini yaptığını belirten Akgül, bölgedeki güvenlik kameralarından da görüntülerin alınarak tahkikat yapıldığını belirterek, “Bir şoförün ya da temizlik görevlisinin uyuşturucu atan tüfek kullanma yetkisi yoktur. Gerektiği zaman bunu veteriner kullanır. Yetki veterinerlerde. Sorumluların cezalandırılması için şikayetimin takipçisi olacağım.” dedi.

İKİNCİ SORUŞTURMA

Geçtiğimiz ay açlıktan birbirini yiyen hayvan görüntülerinin çıktığı Çerkezköy Belediyesi Hayvan Barınağı ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Önceki gün Ayşe Akgül’ün yaptığı şikayetle birlikte Çerkezköy Hayvan Barınağı’na yönelik ikinci soruşturma açılmış oldu. Bu arada, kamera görüntülerinden başlatılan ilk soruşturmayla ilgili Çerkezköy Belediyesi tarafından da idari soruşturma açıldığı öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: ŞOFÖR VETERİNER GÖREVİ YAPIYOR?

ÇERKEZKÖY’DE EĞİTİM YATIRIMLARI HIZLA DEVAM EDİYOR

EŞEKLE GEZİP KİTAP DAĞITIYOR

ÇERKEZKÖY’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU

ŞARKÖY MEYDAN DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI

TRAKYA’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI