TRAKYA BARO BAŞKANLARINDAN SİLİVRİ ZİYARETİ

TRAKYA BARO BAŞKANLARINDAN SİLİVRİ ZİYARETİ

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, ziyaret sonrası, “Hukukun üstünlüğü ve ifade özgürlüğü demokrasinin temelidir”dedi.

Tekirdağ, Edirne, Çanakkale ve Kırklareli baro başkanları, sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanan Emekli Albay Orkun Özerler, Avukat Atilla Özen, gazeteci Fatih Altaylı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Silivri Cezaevinde ziyaret etti.

Ziyarete; Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Egemen Gürcün, Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç, Çanakkale Barosu Başkanı Av. Ardahan Dikme ve Kırklareli Barosu Başkanı Av. Mümün Neşetoğlu katıldı.

Ziyaret sırasında, hukukun üstünlüğü, savunma hakkı, ifade özgürlüğü ve adil yargılanma ilkesi üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Baro başkanları, bu ilkelerin demokratik bir toplum düzeninin vazgeçilmez unsurları olduğunu vurguladı.

Baro başkanları ortak açıklamalarında, “Barolar olarak, hukuk devleti ilkesine ve adaletin evrensel değerlerine bağlı duruşumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz. İfade özgürlüğü, savunma hakkı ve adil yargılanma, demokratik toplumun temel direkleridir.” ifadelerine yer verdi.

Ziyaretin ardından baro başkanları, hukuk devleti ilkesinin korunması ve yargı bağımsızlığının güçlendirilmesi adına çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.



Yorum Yazın

RAMAZAN ÖNCESİ İŞLETMELER MERCEK ALTINDA

GÖLE DÖNEN YOLLARDA DİREKSİYON BAŞINDAKİ MOTOKURYE YAŞADIKLARINI KAYDA ALDI

SON YAĞIŞLAR DEĞİRMENALTI DERESİ’NE CAN SUYU OLDU

TOPRAĞA EMEK, ÇOCUKLARA GELECEK: KARI-KOCA DÖRT MEVSİM TARLADA ÇALIŞIYOR

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI