VALİ AZİZ YILDIRIM’DAN 13 KASIM MESAJI

VALİ AZİZ YILDIRIM’DAN 13 KASIM MESAJI

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ’ın Kurtuluş günü olan 13 Kasım nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 13 Kasım Tekirdağ’ın Kurtuluşu’nda, “Büyüyen ve gelişen Cennet Vatanımızın “Mavi Gözlü ili Tekirdağımız”ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü kutluyor, bu cennet diyarı bizlere vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, canlarını feda eden Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. “dedi.

Vali Aziz Yıldırım, 13 Kasım mesajında şunlara yer verdi:

VATAN SAVUNMASI…

Birinci Dünya Savaşı sonrasında yurdumuzun dört bir yanı emperyalist güçler tarafından işgal edilirken özgürlük ve bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen Milletimiz,  “ya istiklal ya ölüm” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurtuluş mücadelesini başlatmıştır.  Milli Mücadele döneminde gencinden, yaşlısına, kadınından, erkeğine her kesimden insanımız bütün imkanlarını seferber ederek ve canlarını ortaya koyarak vatan savunmasında mücadele etmiştir.

TÜRK TOPRAĞI OLARAK KALACAĞINI GÖSTERMİŞ…

Kuvay-ı Milliye örgütlerinin bütün bir Anadolu insanıyla birlikte yürüttüğü cesurca direniş, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki düzenli orduyla zirveye ulaşmış, İnönü Muharebeleri ve Sakarya Meydan Muharebesinde kazanılan şanlı zaferlerle düşman orduları bozguna uğratılmıştır. Türklere Anadolu’nun kapısını açan Malazgirt zaferinin 851. Yıldönümünde 26 Ağustos 1922 tarihinde başlatılan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi 30 Ağustos 1922 tarihinde destansı bir zaferle sonuçlanmıştır. 30 Ağustos Zaferi, yurdumuzun sonsuza kadar Türk toprağı olarak kalacağını göstermiş, Milletimizin ezelden beri hür yaşadığını ve daima hür yaşayacağını tüm dünyaya kanıtlamıştır.  

1922’DE TÜM İLÇELER ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMUŞ

Kazanılan bu şanlı zaferlerin verdiği ilham ve cesaretle işgal altındaki diğer topraklarımız da kurtarılmıştır. Kurtarılan topraklarımız içinde Misak-ı Milli sınırları içerinde yer alan Vatan Şairi Namık Kemal’in doğduğu, Çanakkale’nin kahraman Alayı 57. Alay’ın konuşlandığı ve sefere çıktığı, Marmara’nın incisi Tekirdağ’ımız da vardır.  1922 yılının Kasım ayında Tekirdağ’ın tüm ilçeleri özgürlüğüne kavuşmuş, mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, şehitlerimizin son örtüsü bayrağımız özgürce yeniden göndere çekilmiş, Ezan-ı Muhammedi yeniden okunmaya başlanmıştır.

KUTLU ZAFER…

Kutlu zaferin ardından, adeta küllerinden yeniden doğan Milletimiz, birlik ve beraberlik içinde ülkesini ve Cumhuriyetini yüceltmek ve güçlendirmek için çok çalışarak bugünlere gelmiş ve Türkiye Cumhuriyeti, gün geçtikçe güçlenen ordusu, kalkınma yolunda yaptığı atılımlarla dünyanın saygın ülkeleri arasında yerini almıştır.

MAVİ GÖZLÜ İL…

Büyüyen ve gelişen Cennet Vatanımızın ‘Mavi Gözlü ili Tekirdağımız’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü kutluyor, bu cennet diyarı bizlere vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, canlarını feda eden Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.



Anahtar Kelimeler: YILDIRIM’ KASIM MESAJI
Yorum Yazın

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERDAL ASLAN’IN GÖREVDEKİ 1. YILI KUTLANDI

TEKİRDAĞ’DA ZİNCİRLEME KAZA: 2’Sİ ASKER 5 YARALI

YANIKAĞIL MEZARLIĞI YENİDEN DÜZENLENEREK VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNULDU

TEKİRDAĞ BAROSU’NDAN ANKARA’DA GÜÇLÜ SAVUNMA NÖBETİ

TEKİRDAĞ, KARADENİZ BÖLGESİNİ AFETLERE KARŞI BİRLEŞTİRİYOR