Gülşah GÜLKAN


BİR BAYRAMI DAHA GERİDE BIRAKTIK

ŞEHİR AJANDASI


Bayram tatilini geride bırakarak yepyeni bir haftaya başladık. Eminim hepimize uzun bir tatilden sonra tekrar işlerimize dönmek epey zor gelmiştir ama ne demişler işleyen demir ışıldar, çalışmaya devam. Tatile çıkmadan hemen önce sizinle bir izleme listesi paylaşmıştım, umarım işinize yaramıştır. Ben de tatilde bayram ziyaretlerinden ve rutin işlerden fırsat buldukça bir şeyler izlemeye çalıştım. Wim Wenders’in son filmi Mükemmel Günler’i nihayet izleme fırsatı bulabildim ve eş zamanlı olarak çok uzun zamandır izleme listemde olan Fransız Yeni Dalga Akımı’nın başarılı temsilcilerinden yönetmen Eric Rohmer’in ‘Altı Ahlak Hikayesi’ serisine başladım. Son olarak Kuş Uçuşu’nun heyecan dolu son sezonunu yine bir nefeste bitirdim. Anlayacağınız üzere benim için epey verimli bir tatil oldu, darısı diğer tatillerimin başına diyelim.

KUŞ UÇUŞU YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ

Geçtiğimiz Perşembe günü 3. ve final sezonuyla yayınlanan ve Birce Akalay, İbrahim Çelikkol, Miray Daner ve İrem Sak gibi başarılı isimleri bir araya getiren Netflix yapımı Kuş Uçuşu dizisi yine hikayesiyle bizi aldı götürdü. 8 bölümlük son sezonuyla dikkatleri üzerine çeken yapımı diğer iki sezonda olduğu gibi yine bir çırpıda bitirdim. TV dünyasındaki rekabetin arka planına odaklanan ve olayları bambaşka bir açıdan yorumlayan dizi final yapmasına rağmen adını Türk dizi dünyasına altın harflerle çoktan yazdırdı.

DEMONTE OYUNU SAHNEDE

Nilay Erdönmez ve Cem Zeynel Kılıç’ı aynı sahnede buluşturan, Hakan Tabakan’ın yazdığı ve Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği Demonte oyunu perdelerini açıyor. ‘’Parçaların Bütününden Fazlasıdır Hayat’’ mottosuyla hayat bulan oyun 18 Nisan Perşembe saat 20.30’da Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde tiyatro severleri bekliyor.

İZEL ÇORLU’DA SAHNE ALACAK

Çorlu Pikap Performans Sahnesi Türk Pop Müziği’nin efsane isimlerinden birini ağırlamaya hazırlanıyor. 

Işıklı Yol, Yakışıklım, Ah Yandım, Biz Hep Böyleyiz, Dönmelisin ve Eller Havaya şarkılarıyla hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan İzel, Çorlulu sevenleriyle bir araya geliyor. 27 Nisan Cumartesi 20.30’da Çorlu Pikap Performans Sahnesi’nde şarkılarını söyleyecek olan İzel kendisini izlemeye gelenleri adeta eğlenceli bir zaman yolculuğuna çıkaracak.