Gülşah GÜLKAN


EVDE KİTAP-FİLM-DİZİ KEYFİ YAPMAK İSTEYENLER...

ŞEHİR AJANDASI


Nisan ayını hızlı adımlarla geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Baharın kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde eminim hepimizi güzel bir enerji sardı. Artık etkinlikler sokaklara taşmaya başladı, caddeler cıvıl cıvıl. Tüm bunlar insanı sebepsiz yere mutlu etmeye yetiyor da artıyor bile.

Her ne kadar dışarıda sosyal bir enerji varsa da benim gibi evde kitap-film-dizi keyfi yapmak isteyen okuyucularım da olabilir diyerek şu sıralar izlediklerimi ve okuduklarımı seve seve paylaşmak isterim.

Bugünlerde çok uzun zamandır izleme listemde olan ama bir türlü yeni çıkanları takip etmekten izleyemediğim sinema tarihinin en klasik üçlemelerinden biri olan Satyajit Ray’in yönetmenliğindeki Apu Üçlemesi filmlerini izlemeye başladım ve başlar başlamaz da izlemekte bu kadar geç kaldığım için kendime kızdım. Diğer yandan yine bir klasik olan Campanella’nın Güneş Ülkesi kitabına henüz başladım. Bu hafta sonuna kadar hem kitabı hem film üçlemesini bitirmeyi planlıyorum, umarım düşündüğüm gibi olur da yenilerine başlayabilirim.

BABY REİNDEER HİKAYESİYLE SARSIYOR

Gerçek hayattan esinlenen ve komedyen Richard Gadd’ın dört yıldan fazla bir süre boyunca bir kadın tarafından takip edilme sürecinden ilham alan Netflix’in yeni yapımı Baby Reindeer gerek sahiden yaşanmış olması sebebiyle gerekse de dizi içinde gerçekleşen olayların akışıyla oldukça dikkat çekiyor.

Komedyen, kendi hayatında başına gelen bu taciz olayını dizinin başrolünde Donny rolüyle yer alarak adeta yeniden yaşıyor. Kendisine ise tacizci kadın Martha rolünde  Jessica Gunning eşlik ediyor.

Hem dizinin kurgusu ve akışı hem de verdiği sosyal mesajlarla büyük beğeni toplayan Baby Reindeer hikayesiyle Netflix’in şimdiye kadarki en dikkat çeken işlerinin başında geliyor.

ESKİMEYEN DEĞER AYŞEGÜL ALDİNÇ SAHNEDE

Güzelliğiyle ve sesiyle yıllara damga vuran Ayşegül Aldinç Çorlulu sevenleriyle bir araya geliyor.

Durum Leyla, Beni Hatırla, O Kız, Alimallah, Yanlışsın ve Aşk Gelince şarkılarıyla yakından tanıdığımız ve uzun zaman sonra bile severek dinlediğimiz Türk Pop Müziği’nin başarılı ve eskimeyen temsilcilerinden Ayşegül Aldinç 30 Nisan Salı günü 20:30’da Çorlu Ünal Baysan Kültür Merkezi’nde unutulmaz bir sahne performansına imza atacak.

ÇORLU BELEDİYESİ’NDEN ALKIŞLANACAK HAREKET

Kadına ve kadına yönelik geliştirici faaliyetlere her zaman önem veren Çorlu Belediyesi yine kadınlar için sağlık dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Kadınlara Özel Ücretsiz Spor Etkinlikleri’nin ikincisini düzenleyecek olan Çorlu Belediyesi 29 Nisan-14 Haziran tarihleri arasında sağlığına ve sağlıklı kalmaya özen gösteren tüm Çorlulu kadınları bu keyifli etkinliğe davet ediyor. Yoga, mat pilates, fitness ve zumba başlıkları altında gerçekleşecek etkinlikler Ziya Berhan Kılıç Spor Salonu’nda meraklılarını bekliyor.