BAŞKAN YÜCEER’DEN TESKİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

BAŞKAN YÜCEER’DEN TESKİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Ergene Nehri civarında TESKİ'nin deposunda mevcut atıklardan arta kalan birikintiyi boşalttığına dair yapılan ihbar ile birlikte soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Birkaç gün önce kamuoyu gündemine gelen TESKİ (Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi) giydirmeli bir vidanjörün Ergene Nehri civarında deposunda mevcut atıklardan arta kalan birikintiyi boşaltmasıyla ilgili yayınlar Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığınca ihbar kabul edilerek, olayla ilgili gecikmeksizin soruşturma başlatıldı.

Ayrıntılı soruşturma neticesinde, 5 Mayıs Pazar günü, saat 14.30'da belediye mülkiyetinde olmayan bir kanal temizlik aracının, Sağlık Mahallesi civarında tank temizliği yaptığı tespit edildi. TESKİ tarafından hizmet alımı yoluyla dışarıdan kiralanan araç yüklenici firmaya ait. İlgili firma ve firma çalışanı hakkında tüm yasal işlemler derhal yapıldı. Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün tutanakları ile belediyede tutulan tutanaklarında aynı mahiyette olduğu açıklandı.

Konu ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyuran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer bir açıklamada bulundu. Başkan Yüceer yaptığı açıklamada kamuoyunun süreç boyunca bilgilendirileceğini belirterek şunları kaydetti:

‘’Sevgili Tekirdağlılar; Başta Tekirdağ’ımız olmak üzere, ülkemiz genelinde doğa savunusu ve çevre mücadeleleri konusundaki duyarlılığım kamuoyunca ve siz değerli hemşehrilerimce çok iyi bilinmektedir. Doğa savunusu konusundaki kararlılığımız göz önüne alındığında, sorumluluğumuz alanında en ufak bir ihmale tahammülümüzün olmadığı görülecektir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, tüm çalışmalarımızın başına doğa savunusunu, çevre temizliğini ve sürdürülebilir yaşamı koymuş kurumsal bir yapıya sahibiz. Bu bağlamda bahsi geçen olayda kusuru veya ihmali bulunanlar hakkında tüm yasal işlemler yapılacaktır.  Kalbi, Tekirdağ’ın yeşili ve mavisiyle atan hemşehrilerimizin gönlü rahat olsun. Temiz bir Ergene için bugüne dek çok emek verdik; hiçbir emeğimizin kaybolmasına izin vermeyeceğiz. ‘’


Haber Kaynak : Rabia IĞDIR

ÇERKEZKÖY’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU

ŞARKÖY MEYDAN DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI

TRAKYA’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

TEKİRDAĞ’DA SAHTE ALTIN DOLANDIRICILIĞINDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

TEKGENÇFEST BOYUNCA İLÇELERE ULAŞIM ÜCRETSİZ