BAŞKAN YÜKSEL ERGENE HALKININ HAKKINI SAVUNDU

BAŞKAN YÜKSEL ERGENE HALKININ HAKKINI SAVUNDU

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ombudsman Tekirdağlılarla Buluşuyor Toplantısına katılarak Ergene halkının hakkını arayan bir konuşma gerçekleştirdi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Türkiye Ombudsmanı Şeref Malkoç’un da katılımıyla Tekirdağ’da düzenlenen Ombudsman Tekirdağlılarla Buluşuyor Toplantısına katılarak Ergene halkının hakkını arayan bir konuşma gerçekleştirdi.

Kamu Denetçiliği Kurumu ile Avrupa Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği İnsan Haklarının Korunması ve Tanıtımında Kamu Denetçiliği Kurumunun Rolünün Güçlendirilmesi Projesi kapsamında hayata geçirilen Ombudsman Tekirdağlılarla Buluşuyor Toplantısı Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da gerçekleştirildi.

TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Kamubaşdenetçisi Şeref Malkoç, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağil protokolü, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve öğrencilerin yer aldığı toplantıya katılan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de katılarak bir konuşma yaptı ve Ergene halkının hakkını savundu.

“TEK MAĞDUR İLÇELERDEN BİR TANESİYİZ”

Her platformda Ergene halkının hakkının savunmak ve korumak için girişimde bulunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bizler sanayi bölgesiyiz. Tabii ki müteşebbis heyet başkanımız sayın valimiz. Ergene şu anda tek mağdur ilçelerden bir tanesi. Büyükşehir belediyesi yasası ile beraber kurulurken yasa topal çıktı, eksik çıktı. Tüzel kişiliği sona eren yerlerin mülkleri yeni kurulan ilçelere devreder ibaresi ile çıktı. Bizim de tüzel kişiliği sona ermeyen Çorlu’dan kalan iki büyük mahallemiz vardı. Ergene Çorlu’dan bölündü. Şu anda mülklerimiz Çorlu Belediyesi tasarrufunda. Çorlu Belediyesi birçoğunu sattı, kullandı. 8 yıldan beri ben öncelikli olarak müteşebbis heyet başkanımız vali beye, o zaman için İçişleri Bakanlığına, şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bütün müracaatlarımızı resmi olarak yaptık” dedi.

“MÜLKLERİMİZİ ALAMIYORUZ”

Biz Çorlu Belediyesi’nden ikiye bölündük. Sınırlar biz de fakat tapular Çorlu Belediyesi’nde diyen Başkan Yüksel, “Onların tasarrufunda, kullandılar, kullanmaya devam ediyorlar, hala daha mülklerimiz var. Yasa eksik çıktığı için Türkiye’deki tek mağdur ilçelerden bir tanesiyiz. Sanayinin ve sanayicinin yanındayız. Sonuna kadar. Ama maalesef ki Ergene Velimeşe Mahallemizde Velimeşe Belediyesi’nden kalma mülklerimiz, sonuçta biz de kamuyuz. En büyük kamu biziz. OSB kamu değil bana göre. Özel müteşebbis heyet topluluğu. Özel yasayla 300 milyarlık yerimiz elimizden alındı. Resmi müracaatlarımızı yapmamıza rağmen alındı. Bu hak, hukuk, adalet değil bana göre. Sayın milletvekillerimiz de bu yanlış diyor ama maalesef uygulamada sıkıntıyı biz yaşadık. Kim yaşadı, Ergene’nin geleceği çalındı bana göre. Özellikle mağdur ilçelerden bir tanesiyiz. Mülklerimiz Çorlu Belediyesi’nde iki sanayi yerlerimiz elimizden alındı” diye konuştu.

Bir diğer konuda daha açıklamalarda bulunan Başkan Yüksel, “Üçüncüsü ise müteşebbis heyet başkanımız vali bey. Bölgemizde sanayi arsalarımız vardı. 7 kez ihaleye çıkardık, satılmadı. Vali beyin talimatı ile müteşebbis heyet başkanımızın talimatı ile bakanlık oluru ile yeri sattık. Tabii şikayete maruz kaldık. Dediler ki ucuz vermişsiniz. 7 kere ihaleye çıkarmamıza rağmen o fiyat üzerinden verdik. Çevre müdürlüğünden gelen denetçi şunun altını özellikle çizmek istiyorum. Sahibinden com fiyatını değerlendirdiler. Şu anda biz yargıdayız. Yargılanma, mahkeme aşamasına geçilmedi ama sıkıntı geliyor mu geliyor. Neden geliyor. Biz hukuk devletiyiz. Tapudan o bölgenin rayiç bedellerini alırsın, fiyat analizini yaparsın, resmi rakamlar üzerinden bana eksi ve artı yorum getirebilirsin veya rücu tahakkuk ettirebilirsin. Ama biz burada sahibinden com üzerinden çevre il müdürlüğünden gelen temsilciler aracılığı ile zor durumda kalıyoruz. Bu yüzden mağduruz. Bu mağduriyetimizin giderilmesini saygılarla olurlarınıza arz ediyorum” şeklinde konuştu.

Programda yaptığı konuşmanın yanı sıra dile getirdiği konulara ilişkin olarak hazırlanan dosyaları TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Kamubaşdenetçisi Şeref Malkoç’a arz eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Ergene halkının mağduriyetine neden olan konulara hassasiyetle yaklaşılmasını ve çözüm üretilmesi talebini yineledi.

 


Haber Kaynak : Haber Merkezi

HİZMET ŞEREF BELGESİ TAKDİM TÖRENİ DÜZENLENDİ

BAŞKAN AKAY MUHTARLARLA BULUŞTU: YENİ DÖNEM HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN!

DEVA PARTİLİ AVŞAR'DAN İKTİDARA SERT TEPKİ

DEVA PARTİLİ AVŞAR; “TMO, BİR AN ÖNCE ARTAN MALİYETLERE DEĞECEK BİR HUBUBAT ALIM FİYATI AÇIKLAMALIDIR.”

DEVA PARTİLİ AVŞAR: SEÇİMDE KAMU KAYNAKLARINI PARTİYE SEFERBER EDEN İKTİDAR, BUGÜN TASARRUF TEDBİRLERİ AÇIKLIYOR.