BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOHUM TAKAS ŞENLİĞİNDE YERİNİ ALDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOHUM TAKAS ŞENLİĞİNDE YERİNİ ALDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Halk Bahçesinde gerçekleştirilen Geleneksel Yerel Tohum Takas Şenliği’nde yerini aldı.

Tarımın başkenti olan Tekirdağ’da tarım alanında önemli çalışmalara imza atan, hayata geçirdiği projelerle her zaman çiftçinin destekçisi olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Geleneksel Yerel Tohum Takas Şenliği’nde yerini aldı.

Çanakkale Halk Bahçesinde gerçekleştirilen Yerel Tohum Takas Şenliği’ne Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra, İzmir, Balıkesir, Muğla Büyükşehir Belediyeleri ile Edirne, Lüleburgaz, Meriç, Ödemiş Belediyeleri, tohum ile ilgili çalışmalarda bulunan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan stantta, Tekirdağ’ın coğrafi işaretli Seymen Kavunu, Kınalı Bamya, Yeşil Mercimek ve Nohut tohumlarının katılımcılara dağıtımı gerçekleştirildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret eden Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tohumlar hakkında yetkililerden bilgi aldı ve Tekirdağlılara selamlarını iletti.

BAŞKAN YÜCEER: “SAĞLIKLI TARIMSAL ÜRÜNLERE ULAŞMANIN HER GEÇEN GÜN DAHA DA ZORLAŞTIĞI GÜNÜMÜZDE VATANDAŞLARIN ATALIK TOHUMLARA ULAŞMASINI KOLAYLAŞTIRMAK VE BU KONUDA FARKINDALIK YARATMAK DURUMUNDAYIZ”           

Yerel tohumların gelecek nesillere aktarılabilmesi için bu tür etkinliklerin son derce önemli olduğunu dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Tekirdağ tarımsal ürün alanında çok zengin bir bölgede yer alıyor. Sağlıklı tarımsal ürünlere ulaşmanın her geçen gün daha da zorlaştığı günümüzde vatandaşların atalık tohumlara ulaşmasını kolaylaştırmak ve bu konuda uzman kişilerden bilgi almasını sağlamak amacındayız. Tarımsal üretimin yerel tohumlar ile yapılmasını teşvik etmenin yanı sıra bu konuda farkındalık yaratmak amacı ile düzenlenen bu tür etkinliklere büyük önem veriyoruz. Çanakkale Belediyesi’nin düzenlediği yerel tohum takas şenliğinde biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yerimizi aldık. Coğrafi işaretli ürünlerimizin tohumlarını çiftçilerimiz ve üreticilerimizle paylaştık. Geleceğimiz için atalık tohumlarımız son derece önemli. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak atalık tohumlarımıza sahip çıkacağız ve üreticilerimizin bu tohumlara ulaşmalarını sağlamak için bundan sonra da gerekli çalışmalara yapmaya devam edeceğiz” dedi.


Haber Kaynak : Rabia IĞDIR

BÜYÜKELÇİ’DEN VALİ SOYTÜRK’Ü ZİYARET ETTİ

ULAŞIM KARTLARINDA ONLİNE VİZELEME DÖNEMİ

BOSTAN FİDELERİ DEVLETTEN

VALİ SOYTÜRK TEMSİLİ ASKERLİK YEMİN TÖRENİ’NE KATILDI

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN KÖPRÜ VE MENFEZLER YENİLENİYOR