BÜYÜKŞEHİR DAHA YEŞİL BİR TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞIYOR

BÜYÜKŞEHİR DAHA YEŞİL BİR TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞIYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, daha yeşil ve nefes alan bir Tekirdağ için 11 ilçede durmaksızın çalışıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, yeni park projeleri, aktif ve pasif yeşil alanların oluşturulması, mevsimlik çiçek ekimi, rulo çim serimi, çocuk oyun ve Fitness grubu kurulumu, ahşap üretim imalat çalışmaları, mezarlık alanlarda ot biçimi, çalı kesimi çalışmaları, boyama ve sulama faaliyetleri gibi birçok alanda önemli çalışmalara imza atarken diğer taraftan 11 ilçede yetki ve sorumluluğunda bulunan refüj, park ve yeşil alanlarda periyodik olarak bakım ve temizlik işlemlerini de gerçekleştiriyor.

Nisan ayında Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerince, Tekirdağ il genelinde, park, bahçe ve refüjlerde toplamda 652 dönüm çim alan biçilirken,  mezarlık, yol ve diğer yerlerde ise 8 bin 2 dönüm otluk alanın biçimi ve temizlik çalışmaları yapıldı.

MEZARLIKLAR KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ HAZIR HALE GETİRİLİYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan 11 ilçedeki merkez ve kırsal mahallelerdeki mezarlık alanlarında ise temizlik ve bakım işlemleri periyodik olarak yapılıyor ve kurban bayramı öncesi vatandaşların ziyaretlerine hazır hale getirme adına temizlik ve düzenleme çalışmaları yapılıyor.

BAŞKAN YÜCEER: “YEŞİL ÇEVRE İLE NEFES ALAN BİR TEKİRDAĞ” 

Çalışmalar ile ilgili açıklamada bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, ‘’Tekirdağ’ı evimiz olarak görüyoruz. Doğduğu andan yaşlılığına, sabah uyandıktan akşam yatana kadar tüm Tekirdağlıların ihtiyaçlarına cevap verebilecek, hayat kalitemizi yükseltecek hizmet ve projeler üretiyoruz. Tekirdağlıların bu şehirde yaşamanın ayrıcalığını hayatında hissetmesini istiyoruz. Bir yandan kent estetiğini korumak ve güzelleştirmek için çalışırken, diğer yandan da güzel kentimize yeni yeşil alanlar kazandırmak için faaliyetler yürütüyoruz. Mesire alanları, doğal yaşam parkları ve yeşil çevre ile nefes alan bir Tekirdağ hedefindeyiz.” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : Rabia IĞDIR

BULGARİSTAN’DAN GELEN MİSAFİRLER TRAKYA’YI GEZDİ

OTOMOBİL İLE YOLCU MİNİBÜSÜ ÇARPIŞTI: 5 YARALI

DIŞ TİCARET OKULU 6. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

BU KADARI DA PES DEDİRTTİ: ALKOLLÜ ŞAHIS SAĞLIK OCAĞI BALKONUNDA UYUDU

TEKİRDAĞ'DA DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI