BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEK

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ömür boyu diyet zorunluluğu olan çölyak hastalarına glütensiz gıda desteği sağladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, özel durumları nedeniyle ömür boyu diyet zorunluluğu olan çölyak hastalarına destek olmak amacıyla glütensiz gıda ürünlerinden oluşturduğu özel gıda paketi desteği veriyor.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Gıda Kontrol ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü,  Çölyak hastalarının yeterli ve dengeli beslenmelerine yardımcı olmak amacıyla piyasada zor bulunan ve yüksek fiyatlara satılan glütensiz gıda ürünlerinden oluşturulan temel gıda ihtiyaç paketi ulaştırılan çölyak hastası vatandaş sayısı, Mart 2024 sonu itibari ile 271’e ulaşmış durumda. Çölyak Gıda Yardım Paketi dağıtımı yapılan ilçeler Süleymanpaşa 79 kişi, Çorlu 69 kişi, Çerkezköy 38 kişi, Kapaklı 33 kişi, Ergene 25 kişi, Muratlı 8 kişi, Malkara 8kişi, Saray 5 kişi, Hayrabolu 3 kişi, Şarköy 2 kişi ve Marmaraereğlisi 1 kişi.

Çölyak Gıda Yardım Paketi içeriğinde Glütensiz Un (1 kilogramlık) 3 paket, Glütensiz Spagetti Makarna (400 gramlık) 2 paket, Glütensiz Tel Şehriye (400 gramlık) 1 paket, Glütensiz Kraker  (100 gramlık) 1 paket, Glütensiz Mısır İrmiği (250 gramlık) 1 paket, Glütensiz Fındık Kreması (300 gramlık) bulunuyor. Çölyak gıda yardım paketinden yararlanmak isteyen vatandaşların çölyak hastalığına dair sağlık raporu, kişiye ait kimlik fotokopisi, bağlı olduğu muhtarlıktan onaylı ikametgâh belgesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmaları gerekiyor. Paketler, vatandaşlara muhtarlıklar vasıtasıyla ulaştırılıyor.

BAŞKAN YÜCEER: “HERKESİN, HER KESİMİN BÜYÜKŞEHRİ OLACAĞIZ”

Çölyak hastalarının ömür boyu diyet yapma zorunluluğunun son derece zorlu bir süreç olduğunu dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, “Büyükşehir Belediyesi olarak toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir hizmet anlayışına sahibiz. Özel durumlarından dolayı ömür boyu özel bir diyet programına sahip olan Çölyak hastalarımıza, içinde piyasada zor bulunan ve yüksek fiyatlara satılan glütensiz ürünlerden oluşan gıdaların yer aldığı paketlerimiz ile destek oluyoruz. Halkımızın sağlığı her şeyin önündedir. Her zaman dile getirdiğimiz gibi herkesin her kesimin büyükşehir belediyesi olacağız. Çölyak hastalarının glütensiz ürünlerle daha sağlıklı beslenebilmelerine imkân sağlamak amacıyla yaptığımız yardımlar bundan sonra da devam edecek. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum.” dedi.


Haber Kaynak : Rabia IĞDIR

BÜYÜKELÇİ’DEN VALİ SOYTÜRK’Ü ZİYARET ETTİ

ULAŞIM KARTLARINDA ONLİNE VİZELEME DÖNEMİ

BOSTAN FİDELERİ DEVLETTEN

VALİ SOYTÜRK TEMSİLİ ASKERLİK YEMİN TÖRENİ’NE KATILDI

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN KÖPRÜ VE MENFEZLER YENİLENİYOR