ÇERKEZKÖY TSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

ÇERKEZKÖY TSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Çerkezköy TSO Yüksek İstişare Kurulu, ilk toplantısını bugün saat 14:00’da ÇTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Ahmet Çetin yönetiminde, ÇTSO Yüksek İstişare Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yüksek İstişare Kurulu’nun ÇTSO yönetimine büyük destek sağlayıp bölgenin geliştirilmesi adına sunmuş olduğu projeler ile üstün başarı göstereceğini dile getiren Başkan Çetin, bölgenin Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin tecrübesine ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yüksek İstişare Kurulu, ilk toplantısını bugün saat 14:00’da ÇTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Yüksek İstişare Kurulu’nun görevleri ve hazırlanan mevzuat hakkında bilgi verilen toplantıda, Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri fikirlerini Başkan Ahmet Çetin’e aktardı. Yüksek İstişare Kurulu’nun fikirlerinin çok değerli olduğunu söyleyen Başkan Çetin, “Sanayisinden ticaretine kadar kendi alanlarında uzman üyelerimiz ile birlikte bölgemiz güçlenmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.  

ÇOK DEĞERLİ BİR YÜK 

ÇTSO ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Yüksek İstişare Kurulu ilk toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Bölge adına çok değerli bir yükün altına girmek zorunda olduklarını ifade eden Başkan Çetin konuşmasında şunları kaydetti: 

“Bölgemizi geliştirmek adına Yüksek İstişare Kurulu’ndan ÇTSO meclisi ve yönetimine destek olmalarını talep ediyorum. İlk açılış toplantısından itibaren sık sık bir araya gelerek tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Bölgemiz ve ekonomimizle ilgili çalıştaylar düzenleyerek gerekli adımları atmayı hedefliyoruz. Bölgemize katma değer sağlamak ve her anlamda bölgemizi ileriye taşımak için elimizden geleni yapacağız. 

30 YILLIK MAKRO PLANLAR İLE 

Hedefimiz: sizler ve diğer STK’ların desteği ile bölgemizi 30 yıllık makro planlarla yaşanılabilir bir konuma getirebilmek. Bölgemizi sürdürülebilir, yaşanabilir bir halde; sanayi ve ticaret ile bir arada büyütmeliyiz. Bizim oyun kurucu olmamız lazım. Bu kurul içerisinde gerçekleştireceğimiz çalışmalarla iyi bir sinerji yakalayacağımıza inanıyorum.  

Çerkezköy OSB, sanayinin ilk adımlarının atıldığı yer. İlk adımlar atıldığında Çerkezköy ve Kapaklı’nın nüfusu 12 bin 500 civarındaydı. 30 yıl sonra burası yaklaşık 50 bin nüfusta olur diye düşünerek hareket edilmiş ama bugün Çerkezköy ve Kapaklı 400 bine yaklaşan nüfusa sahip. Bugün bölgemiz için çok daha fazla çalışmalıyız.

BİLGİ VE TECRÜBENİZE İHTİYACIMIZ VAR 

Sizin bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacımız var. Bunun yanı sıra hedeflerimizden bir tanesi de dijital dönüşüm. Dijital dönüşümü tamamlamamız lazım. Yapacak çok işimiz var. Sanayinin ve ticaretin en iyi şekilde temsil edilmesi için buradayız.  Hepsinin haricinde yönetimimize ve meclisimize de destek vermenizi rica ediyorum. Yapacağımız çalıştaylarda önerileriniz ile bölgemizin geleceğini planlayacağız.” 

ÇTSO Başkanı Ahmet Çetin’in konuşmasının akabinde Genel Sekreter Yardımcısı Seçkin Bayraktar Yüksek İstişare Kurulu’nun çalışma usul ve esasları isimli sunumu gerçekleştirdi. Genel Sekreter Yardımcısı Seçkin Bayraktar’ın gerçekleştirdiği sunumun akabinde Yüksek İstişare Kurulu üyeleri bölge adına gerçekleştirilebilecek projeler ve kurulun işleyişinin nasıl devam etmesi gerektiği hakkında öneriler sundu. Başkan Ahmet Çetin ise önerileri tek tek dinleyip yapılacak olan istişarelerin önemine dikkat çekti. 

BAŞKAN EYÜP SÖZDİNLER KONUŞTU 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve ÇTSO Yüksek İstişare Kurulu üyesi Eyüp Sözdinler Başkan Çetin ve kurul üyelerine fikirlerini sundu. Yönetim arasında verilecek zor kararlarda ve karar birliğine varılamayan hususlarda Yüksek İstişare Kurulu’nun köprü görevi görebileceğini ifade eden Başkan Sözdinler, “İstişare Kurulu, ÇTSO yönetimine gerekli olan tüm desteği sağlayacaktır. Bölgenin ihtiyacı olduğu noktalarda Ankara’da gerekli temasların kurulmasında da Yüksek İstişare Kurulu elinden geleni yapacaktır” dedi. 

BAŞKAN GÜLNUR KOCAÇINAR FİKİRLERİNİ SUNDU 

Akabinde konuşan ÇTSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Başkanı Gülnur Kocaçınar ise, her ay toplantıların en az bir defa düzenlenmesi ve çalıştayların hızlı bir şekilde kurulması gerektiğini söyledi. Kocaçınar, “Yüksek İstişare Kurulu sunacağı projeler ile birlikte ÇTSO ekibine büyük katkı sağlayacaktır. Üyeler kendi aralarında iletişime geçip kendi alanlarında ne gibi adımlar atılabilir, bunu ayrıca konuşmalıdır. Bu durum, sürecin hızlanması açısından fayda sağlayacaktır” şeklinde konuştu. 

ÇTSO Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, tek tek kendilerini tanıtıp fikirlerini sunduktan sonra Başkan Çetin tüm üyelere yeni görevlerinin hayırlı olması noktasında iyi dileklerde bulundu. 

ÇTSO Meclis Salonunda gerçekleşen Yüksek İstişare Kurulu ilk toplantısına, kurul üyeleri: Abdülgani Yüce, Akif Başkurt, Aret Marancıoğlu, Ayhan Arslan, Cengiz Serin, Ercan Temiz, Eyüp Sözdinler, Faruk Balkan, Gülnur Kocaçınar, İsmail Darcan, İsmet Bilecen, Kadir Uz, Mehmet Ceylan, Mehmet Karaçoban, Mesut İşlek, Metin Güler, Mustafa Algur, Nuran Kaya, Suat Nejat Öney, Vehbi Demirtaş ve Zafer Avcılar katıldı. 


Haber Kaynak : FAHRETTİN KOÇAK

ARET MARANCIOĞLU’NUN LİSTESİ KAZANDI

BÜNYAMİN BAYIR’DAN KARACA’YA NEZAKET ZİYARETİ

DÜNYA'NIN DÖRT BİR YANINA ÇORAP SATAN HASAN GÜLKAYA'DAN BAŞARISININ HİKAYESİ

ENFLASYON YÜZDE 69 OLARAK AÇIKLANDI

ÇTSO ÜYELERİ’NDEN ULUSLARARASI FUAR’A KATILIM