ÇTSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU ŞUBAT AYI TOPLANTISI KAYMAKAM GÜNLÜ’NÜN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİ

ÇTSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU ŞUBAT AYI TOPLANTISI KAYMAKAM GÜNLÜ’NÜN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİ

Çerkezköy TSO Yüksek İstişare Kurulu şubat ayı olağan toplantısı, Kaymakam Günlü’nün katılımı ile bugün saat 14:00’da ÇTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü’nün katılımı ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Ahmet Çetin yönetiminde ÇTSO Yüksek İstişare Kurulu 2023 Şubat ayı toplantısı deprem felaketi ana gündem maddesi ile gerçekleştirildi. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili şiddetli bir şekilde etkileyen depremin ardından ÇTSO olarak gereken desteğin sağlandığını ve sağlanacağını ifade eden Başkan Çetin, bölgedeki yaraları saracak gücü barındıran bir millete sahip olunduğunun altını çizdi.

Çerkezköy TSO Yüksek İstişare Kurulu şubat ayı olağan toplantısı, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü’nün katılımı ile bugün saat 14:00’da ÇTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü,  Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili şiddetli bir şekilde etkileyen depremin asrın felaketi olduğunu dile getirdi. Bölgede hayatını kaybedenlere rahmet ve yaralılara şifa dileyen Kaymakam Günlü, “Depremin ilk anından itibaren yaraları sarmak amacıyla yoğun çalışma yürüttük. Pakize Narin Anadolu Lisesi’ni sevkiyat merkezi olarak belirledikten sonra nakdi ve ayni yardımların buraya yapılması gerektiğini ilettik. Şu ana kadar bölgeye giden yardımdan 80 TIR’ı geçmiş bulunuyor. Tüm sanayicilere, iş adamlarına, esnafa ve Çerkezköy halkına teşekkür ediyorum” dedi. 

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYILARI ARTIYOR

Bölgede hayatını kaybedenlerin sayısının giderek artmakta olduğunu söyleyen Kaymakam Günlü, bu süreçten sonra neler yapılabilir onları istişare etmenin gerekliliğinin altını çizdi. Kaymakam Günlü bölgeye, giden TIR’lar dolusu yardım ve dayanışma sonrası yaşadığı gururu anlatarak, “Çerkezköy Kaymakamı olmaktan gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

ÇTSO OLARAK AYNİ VE NAKDİ YARDIMLAR DA BULUNDUK

Akabinde konuşan ÇTSO Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, depremi öğrendiği ilk andan itibaren Kaymakam Günlü ile birlikte çalıştıklarını söyledi. Başkan Çetin, “İlk etapta ÇTSO Yönetimi olarak bölgeye ulaştırılmak üzere 1 milyon TL’lik yardım kararı aldık. Bununla birlikte bölgeye 80 TIR’ın gönderilmesi esnasında büyük katkı sağladık. Soba desteği, battaniye desteği, 10 bin adet ceset torbası ve kefen bin çuval un gibi nakdi-ayni yardımlarda bulunduk. Bugün tek yürek olma zamanı, acılarımız büyük ama bu yaraları saraca güce sahibiz” ifadelerini kullandı. 

AMACIMIZ DERS ÇIKARMAK

ÇTSO Başkanı Çetin’den sonra konuşan ÇOSB Başkanı Sözdinler’de, büyük bir millete sahip olunduğuna ve felaketin üstesinden gelineceğine dikkat çekerek, 4 yıllık birikimini bağışlayan Çerkezköylü minik çocuğun kendisini ne kadar duygulandırdığına dikkat çekti. Amaçlarının sonraki süreçte yaşanan felaketten ders çıkarmak olduğunu dile getiren ÇOSB Başkanı Sözdinler hayatını kaybedenlere rahmet ve yaralılara şifa diledi.  

İŞARET DİLİ BİLEN GÖNÜLLÜLER

ÇOSB Başkanı Sözdinler’in sonrasında konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, afet bölgesine kurtarma çalışmalarında bulunması için işaret dili bilen gönüllüleri gönderdiklerini söylerken, portatif tuvalet yardımında da bulunduklarını da dile getirdi. 

VERİ PAYLAŞIMI NOKTASINDA DESTEK

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler kısmında deprem bölgesine yapılacak yardım ve katkılar hakkında görüş bildiren ÇTSO İstişare Kurulu üyeleri, bölgede nelere ihtiyaç duyulduğunun anlaşılabilmesi ve ona göre çalışmalar yürütülmesi açısında Kaymakam Günlü’den veri paylaşımı noktasında destek istedi. Kaymakam Günlü ise gerekli verilerin üyeler ile paylaşılacağını garanti etti. Bölgede yıkılan sanayinin yeniden inşa edilmesi, portatif tuvaletlerin acilen bölgede kurulması ve salgın hastalıkların önüne geçilmesi, depremzedelere psikolojik destekte bulunulması gibi konular da konuşularak yapılacak yardımlar noktasında bir yol haritası çizildi. Kaymakam Günlü’nün İstişare Kurulu üyelerine gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etmesiyle toplantı sona erdi.

 


Haber Kaynak : FAHRETTİN KOÇAK

GENÇLER, TEK GENÇ FEST İLE COŞACAK

BAŞKAN YÜCEER HIZ KESMİYOR

TÜİK’DEN AİLE HAFTASI’NA ÖZEL TEKİRDAĞ’DAKİ AİLE ORANLARI

VALİ SOYTÜRK KÜRESEL SİYONİZM VE GAZZE KONFERANSI’NA KATILDI

LİSELİ KIZLARDAN AYRIŞTIRAN LAVABO TASARIMI