Gündem

Gündem Haberleri

GAZZE İÇİN ÇADIRLI EYLEM

GAZZE İÇİN ÇADIRLI EYLEM

Süleymanpaşa'daki üniversite öğrencileri Gazze için çadırlı eylem başlattılar.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde üniversite öğrencileri İsrail’in saldırısı altındaki Gazze için çadırlı eylem başlattı. 

ABD’den destek alan İsrail’in aylardır saldırı düzenlediği Gazze için dünya genelinde direniş eylemleri sürüyor. Tekirdağ’da üniversite öğrencileri üniversite alanında çadırlar kurarak Gazze için eylem başlattı. Öğrenciler çadırlarda kalarak Gazze’ye destek olabilmek amacıyla 10 gün boyunca eylem yapacak. Alandaki çadırların yanı sıra saldırılarda zarar gören insanların resimleri, oluşturulan mini mezarların üzerine kanlı kefenler bırakılarak acı dramın tablosu sergilenmeye çalışıldı. 
Alandaki grup adına bir açıklama yapan Hukuk Fakültesi Öğrencisi Baran Dursun, “Tarihteki tüm önemli dönüm noktalarında olduğu gibi bugün de Gazze’de, yıllardır süregelen ve 7 Ekim’den beri had safhaya ulaşan katliam ve direniş, doğruyu yanlıştan, haklıyı zalimden, izzeti zilletten ayırt eden bir örnek olarak karşımızda duruyor. İşgalci İsrail, Filistin’de sadece bir halkı değil, aynı zamanda insani tüm ilke ve değerleri sistematik bir şekilde katlediyor. Batılı devletler ise bu katliama göz yummanın da ötesinde, insan hakları ihlallerinde sınır tanımayan İsrail’i açıktan desteklemeye devam ediyor. Zulümle, hasta, yaşlı, kadın, çocuk demeden insanları, hayvanları ve tabiatı katlederek abad olacağını zanneden İsrail’i soykırım silahlarıyla teçhiz eden ABD ve diğer batılı ülkeler, Gazze’deki zulmün bizatihi faili konumunda olmayı sürdürüyor” dedi. 
 


Haber Kaynak : İha

Anahtar Kelimeler: GAZZE ÇADIRLI EYLEM

ÇERKEZKÖY’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU

ŞARKÖY MEYDAN DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI

TRAKYA’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

TEKİRDAĞ’DA SAHTE ALTIN DOLANDIRICILIĞINDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

TEKGENÇFEST BOYUNCA İLÇELERE ULAŞIM ÜCRETSİZ