KAPAKLI DÜNYA ENGELLİLER HAFTASINI ETKİNLİKLERLE KUTLADI

KAPAKLI DÜNYA ENGELLİLER HAFTASINI ETKİNLİKLERLE KUTLADI

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası, Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kapaklı Belediyesi tarafından Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Kapaklı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi üyeleri ve aileleri ağırlanırken, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergide ise özel eğitim öğrencilerinin yaptığı birbirinden güzel ürünler görücüye çıktı.

ENGELLİ BİREYLER DOYASIYA EĞLENDİ

Kapaklı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü Kapaklı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi üyeleri ve aileleri ağırlandı. Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile protokol ve siyasilerin katıldığı etkinlikte engelli bireyler doyasıya eğlendi.

BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ÇETİN: “HAYATINIZI KOLAYLAŞTIRMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Engelli bireylerin eğlencesine ortak olan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Geçen 5 yıllık süreçte sizlerle hep birlikte olduk, sorunlarınızı çözmek için gayret ettik. Sizlerin sorunları bizler için çok kıymetli. Özel insanlarsınız. Ailelerinizle beraber hayatınızı kolaylaştırmak, yaşantınıza renk katmak boynumuzun borcudur. Dernek Başkanı Hayati abimiz ile bu binanın ilçemize kazandırılması için 2014 yılından yapılışına kadar mücadele ettik. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Kadir Albayrak ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu dönem Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ile görüşerek ilçe belediyesine devrini talep edeceğiz ve bu binanın yaşayan, hareketli bir yere dönüştürülmesini sağlayacağız.” dedi.

BAŞKAN ÇETİN: “İYİ Kİ VARSINIZ”

Medikal ve çeşitli yardımlar ile her daim engelli bireylerin ve ailelerin yanlarında olduklarını belirten Başkan Çetin, “Derneğimizin tüm taleplerini karşılamaya devam edeceğiz. İlçemizde yaşayan tüm engelli kardeşlerimizin özel gününü kutluyorum. Her daim yanlarında olduğumuzu, her sorunlarına çözüm arayışında olacağımızı ifade ediyorum. İyi ki varsınız.” diye konuştu.

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından engelli bireyler ve katılımcılar çalan müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

ÖZEL ÖĞRENCİLERİN ESERLERİ SERGİLENDİ

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla 16 Mayıs 2024 Perşembe günü Atatürk Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen yemekte özel öğrenciler ve aileleri ağırlanırken, öğrenciler animasyon gösterisi ve müziklerle doyasıya eğlendi.  Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen sergide ise özel eğitim sınıfı öğrencilerinin yaptığı resim ve el emeği ürünler beğeniye sunuldu.


Haber Kaynak : Rabia IĞDIR

TEKİRDAĞ’DA AHMET SELÇUK İLKAN RÜZGARI ESTİ

EN GÜZEL KİRAZLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

BAŞKAN YÜCEER BÜYÜKŞEHİR AİLESİYLE BAYRAMLAŞTI

FESTİVAL KÜLTÜR ÇADIRI YEREL VE ULUSAL İSİMLERİ OKUYUCULARI İLE BULUŞTURUYOR

BAŞKAN CANDAN YÜCEER’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI