KIRKLARELİ'NDE ÖĞRENCİLER İLE GİRİŞİMCİLER BULUŞTU

KIRKLARELİ

‘Bölgesel Topluluk Merkezi İstasyon Kırklareli’, düzenlenen ‘Tanışma Partisi’ ile dijitale ve teknolojiye ilgi duyan öğrenciler ile girişimcileri buluşturdu.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) bünyesinde hizmet veren ‘Bölgesel Topluluk Merkezi İstasyon Kırklareli’, düzenlenen ‘Tanışma Partisi’ ile dijitale ve teknolojiye ilgi duyan öğrenciler ile girişimcileri buluşturdu.

Düzenlenen programa; Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, KTSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, KTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Eroğlu, Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra Bozkanat Cergibozan, KLÜ Girişimcilik İnovasyon Ofisi Uzmanı Öğretim Görevlisi Dr. Begüm Öğüttüren Güvenç, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre Beji, Habitat Derneği Genel Sekreteri İsmail Metin, ‘Yeni İşim Girişim Yarışması’ 1.’ncisi Servissoft Anıl Başaran, Girişimci Mentörü Uraz Yekeler ile Kırklareli Üniversitesi’nin girişimci öğrencileri katıldı.

KIRKLARELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI SONER ILIK; “GİRİŞİMCİLİK RUHUNU YANSITMAK VE YAŞATMAK İÇİN, SİZLERDEN GELECEK YENİ FİKİRLERE AÇIĞIZ VE HEYECANLA BEKLİYORUZ”

Bölgesel Topluluk Merkezi İstasyon Kırklareli Direktörü Erman Topay tarafından sunumu gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık şunları kaydetti:
2019 yılı Kasım ayında Habitat Derneği ile birlikte imzaladığımız mutabakat metniyle, şehrimize kazandırdığımız Bölgesel Topluluk Merkezi İstasyon Kırklareli’ye hoş geldiniz. Bugün, bu tanışma partisinde sizlerle bir araya gelmek istememizin nedeni, pandemi şartlarının dünyadaki her alanda olduğu gibi, bizlerin iş planlarını ve sizlerin de öğrenim hayatını etkilemesi ve ötelemesidir. Bu etkinlik sayesinde, sizlere hem şehrimize hoş geldiniz demek, hem de sizlerle paylaşabileceğimiz imkanları ve oluşturabileceğimiz iş birliklerimizi konuşmak istiyoruz.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak 2018 yılında göreve gelirken, girişimciliğin dünyanın ve ülkemizin yeni trendlerinden birisi olacağını, bununla birlikte 21. Yüzyıl yetkinlerine sahip, gönüllülük bilinci ve toplumsal özverisi yüksek bir gençliğin, gelecek için çok şey ifade edeceğini de çok iyi biliyorduk ve bu konuların üzerine düşmekten, girişimcileri, gençleri ve yeni fikirleri desteklemekten hiçbir zaman geri durmadık.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak, girişimci bir ruhla yola çıkış hikayemiz, Kırklareli Genç Girişimciler Kurulu ile başlamış; 2018 itibariyle TSO Yönetimi, Genç Girişimciler Kurulu üst yönetiminde de yer bulmamızla bugünlere uzanmıştır. Göreve gelmemizle birlikte, Genç Girişimciler Kurulu dönemimizden iyi ilişkilere sahip olduğumuz Habitat Derneği ile iş birliği alanlarımızı arttırarak, şehrimizde çeşitli alanlarda ücretiz eğitimler vermeye, gönüllü ağımızı genişletmeye karar verdik. Bu aşamada Kaynarca Beldemiz başta olmak üzere, pek çok yerde çocuklarımıza ve Kadınlarımıza Ücretsiz Eğitimler verdik, Sertifika Programları düzenledik ve neredeyse her programda Gönüllü Eğitmen sayımızı arttırdık. Yine, Habitat Derneği ve Coca Cola iş birliği ile hayata geçen “Kız Kardeşim” Projemizde Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyemiz Sayın Jülide Başkur’un dereceye girdiğini ve ödül aldığını, ulusal televizyonlarda yayınlanan Coca Cola reklamlarında da şehrimizi temsil ettiğini sizlerle paylaşmak isterim.

Bu eğitimlerin, özverili çalışmanın ve başarıların sonucunda da Facebook, Habitat iş birliği ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun desteğiyle hayata geçen, Bölgesel Topluluk Merkezleri’nden bir tanesini ciddi bir çalışma dönemi ve lobi çalışmasından sonra şehrimize kazandırdık. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’yi kapsayan içinde bulunduğumuz bu Topluluk Merkezi, 2020 Mart ayında düzenlenen bir etkinlik ile kapılarını şehrimize ve Kırklareli Üniversite’ne açtı.

Uni4Society Topluluğu tarafından organize edilen ve İstasyon Kırklareli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Girişimcilik Hackhatonu’nda, yaklaşık 40 kadar üniversite öğrencisi, 48 saat boyunca neredeyse uyumadan ve dinlenmeden burada çalıştı, 2 günün sonunda ise 10 adet Girişimcilik Fikri üreterek, jürimize sunumlarını gerçekleştirdi.

Bu etkinliğin üzerinden çok kısa bir zaman sonra ise, dünyayı etkisi altına alan pandemi bizleri sizlerden kısa süreliğine ayırdı. Bu süre zarfında, sizlerle online etkinliklerle bir arada olmaya ve sizlere ulaşmaya çalıştık. Ama, bugün itibariyle pandemi şartları hafiflemiş, sizlerin okul düzeni oluşmuş ve şehri tanımanızın ardından ise bu etkinlikle birlikte online eğitimlerimizin yanında artık yüz yüze eğitim programımıza başlamış bulunmaktayız.

Burada, sizlere “Finansal ve Teknolojik Okuryazarlık” gibi daha birçok konuda ücretsiz eğitimler sağlamakla birlikte, çeşitli “Hackhatonlar”, “Girişimcilik Sohbetleri” ve çok daha fazla etkinlik konusunda yardımcı olacağız. Sadece bizim ürettiğimiz programlar ve eğitimlerle de kısıtlı kalmak zorunda değiliz. Topluluk Merkezimiz, serbest fikir ortamını sağlamak amacıyla çok amaçlı olarak tasarlandı. Girişimcilik ruhunu yansıtmak ve yaşatmak için, sizlerden gelecek yeni fikirlere açığız ve heyecanla bekliyoruz.

Sözlerime başlarken belirttiğim gibi, hayatımızı her anlamda etkileyen pandemiyi neredeyse atlatmış bulunmaktayız. Bu düzenlediğimiz etkinlik sayesinde de sizlerle tanışma fırsatı bulduğumuz için çok mutlu ve heyecanlıyız. Sizlere bir kez daha öncelikle Kırklareli’ye, ardında da İstasyon Kırklareli’ye hoş geldiniz derken, her alanda sizlerle çalışmaktan keyif alacağımızı belirtiyor, kıymetli fikirlerinizi ve geri dönüşlerinizi heyecanla bekliyoruz.”

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık’ın yaptı açılı konuşmasının ardından söz alan Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra Bozkanat Cergibozan, üniversite olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre Beji’de konuşmasında ajansın sağladığı destekler ve imkanlardan bahsetti. Bölgesel Topluluk Merkezi İstasyon Kırklareli Direktörü Erman Topay merkezin kuruluş amacı ve yapacağı etkinlikler konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

“Yeni İşim Girişim Yarışması” 1.’ncisi Servissoft Anıl Başaran ile Girişimci Mentörü Uraz Yekeler, girişimcilik serüvenleri boyunca yaşadıkları sorunlar ile yaptıkları çalışmalarla ilgili deneyimlerini Kırklareli Üniversitesi’nin girişimci öğrencileri ile paylaştılar. Öğrenciler yapmak istedikleri girişimcilik ile ilgili fikirlerini anlattılar. Servissoft Anıl Başaran ile Girişimci Mentörü Uraz Yekeler’in, öğrencilerin kendilerine yönelttikleri soruları cevaplandırmaları ile program sona erdi.

 

 


Haber Kaynak : Haber Merkezi

ATIK YAĞ FABRİASI'NDA YANGIN

POLİS EKİPLERİNDEN ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ

HAC YOLCULARI UĞURLANDI

DURGUN SULARDAN GEÇİŞ EĞİTİMİ VERİLDİ

JANDARMA'DAN ÇAKARLI KAMYONETE CEZA