ÖDEMİŞ OLDUĞUMUZ VERGİLER, HİZMET OLARAK BİZLERE GERİ DÖNMEKTEDİR

ÖDEMİŞ OLDUĞUMUZ VERGİLER, HİZMET OLARAK BİZLERE GERİ DÖNMEKTEDİR

‘Vergi Haftası’ etkinlikleri kapsamında Kırklareli Defterdarlığı tarafından Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’na (KTSO) ziyaret gerçekleştirildi.

Vergi Bilinci’nin oluşturulması için birçok faaliyetlerin yapıldığı ‘Vergi Haftası’ etkinlikleri kapsamında Kırklareli Defterdarlığı tarafından Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’na (KTSO) ziyaret gerçekleştirildi.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık ile KTSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan tarafından; Kırklareli Defterdarı Mehmet Durusoy, Vergi Dairesi Müdürü Birol Güçkan, Muhasebe Müdürü Mustafa Sarıçiçek, Personel Müdürü Vekili İclal Aydın ve Gelir Müdürü Vekili Rıdvan Kovankaya misafir edildi. Kırklareli Defterdarı Mehmet Durusoy ‘Vergi Haftası’ dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık’a çiçek takdim etti. KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim, daha güvenli bir gelecek bırakmak istiyorsak vergilerimizi tam ve zamanında ödeme gayreti içerisinde olmalıyız” Türkiye’nin kalkınması, kamu hizmetlerinin vatandaşa daha etkin şekilde ulaşması ve gelecek nesillerin daha müreffeh bir ortamda yaşamasının, ödenen vergiler ile sağlanacağını vurguladığı açıklamasında KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Herkes, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi ödemek bir vatandaşlık görevidir. Ödemiş olduğumuz vergiler sonuçta hizmet olarak bizlere geri dönmektedir. Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim, daha güvenli bir gelecek bırakmak istiyorsak vergilerimizi tam ve zamanında ödeme gayreti içerisinde olmalıyız. Kamu hizmetlerinin, seri ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirleri çok büyük önem taşımaktadır. Vatandaşlarımız kazandıklarının bir kısmını vergi olarak devlete ödemelidir. Bu ödemeler sayesinde vatandaşlarımıza yapılan hizmetlerde artacaktır. Devletimizin en büyük gelir kaynaklarından birisi olan vergi, kalkınmanın temelini oluşturmaktadır. Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası “Vergi Haftası” olarak kutlanmaktadır. Köklü bir Vergi Bilinci’nin oluşmadığı ve vergide gönüllü katılımın sağlanamadığı bir toplumda yeterli seviyede vergi toplanamayacağı açıktır. Bu sebeple Vergi Haftası, halkımızda Vergi Bilinci’nin oluşturulması, idare ile mükellef arasında sağlıklı güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi yönünden büyük önem arz etmektedir. Vergi Haftası vesilesiyle Defterdarlık bünyesinde görev yapan tam personelimizi özverili çalışmalarından dolayı tebrik eder, tüm vergi mükelleflerimize bol kazançlar dilerim” dedi.

 


Haber Kaynak : Haber Merkezi

ARET MARANCIOĞLU’NUN LİSTESİ KAZANDI

BÜNYAMİN BAYIR’DAN KARACA’YA NEZAKET ZİYARETİ

DÜNYA'NIN DÖRT BİR YANINA ÇORAP SATAN HASAN GÜLKAYA'DAN BAŞARISININ HİKAYESİ

ENFLASYON YÜZDE 69 OLARAK AÇIKLANDI

ÇTSO ÜYELERİ’NDEN ULUSLARARASI FUAR’A KATILIM