ÖZEL ÇOSB MTAL’DE KARİYER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

ÖZEL ÇOSB MTAL’DE KARİYER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik 1’inci Kariyer Günü düzenlendi.

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL)’nde mezun ve mezuniyet aşamasındaki öğrenciler ile bölge firmalarını bir araya getirmek amacıyla  Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından 1’inci Kariyer Günü düzenlendi. 

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB)’nde bulunan 36 farklı katılımcı firmanın stant açtığı etkinlik Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Mete Han Pekol, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Dr. Ahmet Temiroğlu ve Barış Öztuzcu, ÇOSB Bölge Müdürü F. Çiğdem Baykal, Okul Müdürü B. Behçet Yazıcıoğlu ile firma temsilcileri ve okulun öğrencileri katıldı.

OKUL İLE İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ

Etkinlik açılışında Özel ÇOSB MTAL Müdürü B. Behçet Yazıcıoğlu tarafından yapılan açılış konuşmasında misafirlere okulun tanıtımına ilişkin bilgi verildi. Okul Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Temiroğlu tarafından yapılan konuşmada Özel ÇOSB MTAL’nin nitelikli öğrenciler yetiştiren ileri seviyede bir okul olduğu vurgulandı.

“MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZİ İSTİHDAMINI BEKLİYORUZ”

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ise; “2012 yılında sanayimize nitelikli eleman yetiştirmek üzere hizmete giren Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizden her yıl farklı alanlarda 200’ü aşkın öğrencimizi mezun ediyoruz. Ancak bu mezun öğrencilerimizin sanayimizde yeterince sayıda istihdam edildiklerini görmüyoruz. Mezun öğrencilerimizin istihdamı açısından öğrencilerimizi ve fabrikaları daha sistemli olarak bir araya getirecek bir mekanizmanın temelini bugünkü Kariyer Günü çalışmamızla atıyoruz.” ded.

KATILAN 36 FİRMAYA TEŞEKKÜR ETTİ

Fuarda stant açan 36 firmaya katkılarından dolayı teşekkür eden Sözdinler: “Kuşkusuz öğrencilerimizin okulumuzdan fabrikaların ihtiyaçlarına göre çok donanımlı olarak mezun olması yanında istihdam edilebilme imkanlarının da olması önemli bir konu. Bugünkü etkinlik mezun öğrencilerimizin istihdam edilme imkanını artıracağı için de önemli bir çalışma olarak değerlendirilmelidir.” İfadelerini kullandı.

OKUL VE ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Sözdinler konuşmasının devamında; “ Okulumuzu yakından tanıma imkanı bulan herkesin sıklıkla belirttiği gibi, okulumuz gerçekten imkan ve uygulamaları ile bölgemizde nitelikli eleman yetişmesine çok katkı sağlayan bir eğitim yuvası. Mezun öğrencilerimizin başta bölgemiz firmalarında ve diğer endüstriyel işletmelerde çalışacak olması bizleri her zaman gururlandırıyor. Bu anlamda tüm idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim.” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER İLE İŞ GÖRÜŞMELERİ YAPTILAR

Etkinliğe katılan firma temsilcileri, teknik nitelikli mezunları bölge firmaları ile bir araya getiren etkinlik için memnuniyetleri ve teşekkürlerini ifade ettiler. Yapılan açılış konuşmalarının ardından misafirlerin stantları ziyaretleri, öğrencilerin stant açan firmaları dolaşarak CV iletmeleri, karşılıklı görüşmeleri ve iş başvuruları ile etkinlik tamamlandı.


Haber Kaynak : Rabia IĞDIR

Anahtar Kelimeler: KARİYER ETKİNLİĞİ

ÇERKEZKÖY’DE EĞİTİM YATIRIMLARI HIZLA DEVAM EDİYOR

EŞEKLE GEZİP KİTAP DAĞITIYOR

ÇERKEZKÖY’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU

ŞARKÖY MEYDAN DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI

TRAKYA’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI