Gündem

Gündem Haberleri

SAHTE DOKTORA HEM CEZA HEM TAHLİYE

SAHTE DOKTORA HEM CEZA HEM TAHLİYE

Sahte doktor Ayşe Özkiraz hakkında mahkeme hükmünü açıkladı. Özkiraz aldığı cezaların yanı sıra tahliye de edildi.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bulunan Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde aylarca doktorluk yapan ve olayın ortaya çıkmasının ardından 25 Kasım’da tutuklanarak cezaevine konulan Ayşe Özkiraz hakkında tahliye kararı verildi. 


Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bulunan Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde aylarca sahte doktorluk yapan ve olayın ortaya çıkmasının ardından 25 Kasım’da tutuklanarak cezaevine konulan Ayşe Özkiraz, beşinci kez cezaevinde SEGBİS yöntemiyle hakim karşısına çıkarken, sanığın avukatı da mahkemede hazır bulundu. 
Sahte Doktor Ayşe Özkiraz, SEGBİS yöntemiyle katıldığı duruşmada savunmasını yaparak, “Bastırmış olduğum kimlik kartlarımı statümü yüksek tutmak için kullandım. Onun dışında hiçbir yerde kullanmadım. Maddi bir kazanç sağlamadım. Ameliyatlara girdiğimi kabul ediyorum. Bunu bir kez yaptım. Yaptığım hatanın bir bedeli olduğunu biliyorum. Dersimi aldım. Biyolojik ve psikolojik olarak kötü durumdayım. İlaç tedavisine başladım. Ailemden ve kamuoyundan özür dilerim. Ailemle, kardeşlerimle alay konusu oldum. Kardeşlerimin okullarında sen de mi sahte doktorsun diye dalga geçiliyor. Tahliyemi talep ediyorum” dedi. 

Duruşma savcısı, önceki celse açıkladığı esasa ilişkin mütalaasını tekrar ettiğini söyleyerek mütalaa doğrultusunda ceza verilmesini istedi. Savcı ayrıca tutukluluk halinin devamını talep etti. Ayşe Özkiraz’ın avukatı yaptığı savunmada, müvekkilinin doktor sıfatını kullandığını ancak maddi menfaat karşılamadığını söyledi. Davanın basında büyük yer aldığını söyleyen avukat, “Bir kişi de çıkıp Ayşe Özkiraz beni tedavi etti diyemez. Ayşe ilk duruşmadan beri doğruları söylemektedir” dedi.  Müvekkilinin alacağı cezanın yararından daha fazla cezaevinde kaldığını söyleyen avukat, “Hayatı boyunca çıkan haberlerden dolayı da cezalandırılmıştır. Bu hatayı hep omzunda yük olarak taşıyacak. Yaptığı hatanın bedelini fazla fazla ödemiştir. Yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmesini talep ediyoruz” dedi.
Özkiraz’ın avukatı Kemal Uçar, “Dikiş atmanın bir bedeli olmalıdır. Geçtiğimiz hafta mide botoksu yaparak bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bir doktor adli kontrolle serbest bırakılmıştır. Ayşe ise 5 aydır tutuklu ve kimseye de ben doktorum dememiştir. Bu süre zarfında ortada muayene ve suç kastı da yoktur. Verilecek cezanın aile ve sosyal eğitimine zarar verecek bir ceza olmamasını istiyoruz. Raporun tamamının taraflı olduğu, ön yargı ve intikam ile öç alma mantığı ile hazırlanmıştır. Bize göre müvekkilimizin beraat etmesi gerekiyor. Ayşe Özkiraz’ın cezaevinde psikolojisi bozuldu. 20 yaşındaki çocuğun topluma kazandırılması mı gerekiyor yoksa cezaevine mi terk edilmesi gerekiyor” dedi. 

ÖZKİRAZ HEM CEZA HEM TAHLİYE

Savunmanın ardından mahkeme heyeti Ayşe Özkiraz'ı, 'Özel belgede sahtecilik ‘ten 1 yıl, 'Resmi belgede sahtecilik ‘ten 3 yıl, 'Yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen kanuna muhalefet' suçundan 4 yıl olmak üzere toplam 8 yıl hapis cezası ve 18 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, 'Özel belgede sahtecilik' suçundan verdiği 1 yıllık cezada hükmün açıklanmasını geri bırakarak, Özkiraz'ın tahliyesine karar verdi. Özkiraz’a 1219 sayılı aykırılıktan da 4 yıl hapis cezası ve 18 bin TL adli para cezası verilirken, 18 bin TL’nin 20 eşit taksite bölünmesine karar verildi. 
 


Haber Kaynak : İha

Anahtar Kelimeler: SAHTE DOKTORA TAHLİYE

TEKGENÇFEST BOYUNCA İLÇELERE ULAŞIM ÜCRETSİZ

KAYMAKAM GÜNLÜ’DEN 19 MAYIS KUTLAMASI

BÜYÜKŞEHİR'İN GÜÇLÜ VE MODERN ULAŞIM HİZMETLERİNE YÖNELİK STRATEJİK PLANI HAZIR

KUSURLU SÜRÜCÜLERE 113 BİN LİRA CEZA

TSK'DAN ANLAMLI ETKİNLİK