TÜRK METAL’DEN EYLEM GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ İNAN MAKİNA’YA SERT TEPKİ

TÜRK METAL’DEN EYLEM GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ İNAN MAKİNA’YA SERT TEPKİ

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’nin 3 hafta kadar önce İNAN MAKİNA San. ve Tic. A.Ş. fabrikası önünde başlattıkları eylemler çoğalarak devam ediyor.

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesine üye oldukları için işverenler tarafından işten çıkarılan İNAN MAKİNA San. ve Tic. A.Ş. fabrikası çalışanları için yapılan eylemler hala sürüyor. Eylemler tam gaz devam ederken İNAN MAKİNA’nın çocuk işçi çalıştırdığı iddia ediliyor.

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’nin yaklaşık üç hafta önce İNAN MAKİNA yönetici ve patronlarının işçileri tazminatsız işten çıkarmasıyla başlayan uyarı eylemleri şimdi daha da artarak eylem çadırı etrafında büyüyerek devam ediyor. Her geçen gün açıklamalarda bulunan, konuşan ve işverenlere çağrılarda bulunan Türk Metal Şube Başkanı Murat Koçak bu kez de İNAN MAKİNA’nın çocuk işçi çalıştırdığı iddiasında bulundu.

Eylemler boyunca İNAN MAKİNA yönetici ve patronlarına çağrıda bulunan Türk Metal Şube Başkanı Murat Koçak bu kez ise İNAN MAKİNA’nın tüm usulsüzlüklerini çağrı şeklinde duyurdu. Desteklerine ne olursa olsun devam edeceklerini söyleyen Başkan Koçak İNAN MAKİNA’nın çocuk işçi çalıştırmasından başlayarak gerçekleştirdiği tüm usulsüzlükleri şu sözlerle kaydetti:

İNAN MAKİNA’DA ÇOCUK İŞÇİ ÇALIŞTIRILIYOR

İNAN MAKİNA’da emekçilerin hakları olan promosyonlar verilmiyor. Kul hakkına giriyorsunuz. İNAN MAKİNA’da mobbing uygulanıp tazminatsız emekçilerimizi işten atıyorsunuz. Kul hakkına giriyorsunuz. İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz. Hadisi şerif. Siz bunları bilseniz tazminatsız emekçilerimizi işten çıkartmazsınız. Ya da hayır yapmış gibi gözüküp, hayır işleri yapmayın niye siz zaten hak yiyorsunuz, siz zaten emekçilerimizin anayasal hakkını tanımıyorsunuz o yüzden yaptığınız hayır işinin de içi boş… Emekçilerin hakkını yiyerek emek hırsızlığı yaparak hayır işi olmaz. Olmaz. Olmaz… Takdir kamuoyunun. İNAN MAKİNA işyerinde eylemimizin 15’inci gününde devam ediyor, yılmadan sıkılmadan inanan makine emekçilerini Türk Metal çatısı altında buluşturana kadar eylemlerimiz devam edecek.’’


Haber Kaynak : Rabia IĞDIR

ÇERKEZKÖY’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU

ŞARKÖY MEYDAN DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI

TRAKYA’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

TEKİRDAĞ’DA SAHTE ALTIN DOLANDIRICILIĞINDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

TEKGENÇFEST BOYUNCA İLÇELERE ULAŞIM ÜCRETSİZ