Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

VALİ YILDIRIM BALKAN ŞEHİTLERİNİ ANDI

VALİ YILDIRIM BALKAN ŞEHİTLERİNİ ANDI

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Tekirdağ Valisi Aziz, “Kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine erişen Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum” Dedi.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Vali Yıldırım mesajında şunları kaydetti:

“1. Balkan Savaşı’nda Edirne, Bulgar ve Sırp orduları tarafından kuşatılmıştı. Edirne Müstahkem Mevkii KomutanıMehmet Şükrü Paşa emrindeki Osmanlı askeri, şehri 5 ay 5 gün kahramanca müdafaa etmiştiancak Mehmet Şükrü Paşa, destek gelememesi sebebi ile şehri teslim etmek zorunda kalmıştı. Harbin en çetin anındaMehmet Şükrü Paşa; “Düşman hatlarımızı geçtikten sonra ölürsem, kendimi şehit kabul etmiyorum. Beni mezara koymayın. Etimi itler ve kuşlar çeke çeke yesinler. Fakat müdafaa hattımız bozulmadan şehit olursam, kefenim, lifim ve sabunum çantamdadır. Beni bu mahalde gömeceksiniz ve gelen nesiller üzerime bir âbide dikeceklerdir.” diyerek hissiyatını ifade etmiştir.  Bu his ve düşünceler içerisinde olan Mehmet Şükrü Paşa’ya düşman bile hayranlığını gizleyememiştir.

İşgalle birlikte Sarayiçi Mevkiinde esir tutulan binlerce vatan evladı günlerce hayatta kalma mücadelesi vermiş ancak açlık ve salgın hastalık sebebiyle şehit düşmüştür. 26 Mart 1913’te işgale uğrayan Edirne, Enver Paşa komutasındaki birliklerimiz tarafından 21 Temmuz 1913'te yeniden vatan topraklarına katılmıştır.  Hiç kuşku yok ki, atalarımızın uğruna canlarını feda ettiği bu topraklar sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalmaya ve ay-yıldızlı bayrağımız gökkubbede sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. Bu vesileyle, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine erişen Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

 


Haber Kaynak : Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: YILDIRIM BALKAN ŞEHİTLERİNİ

ATATÜRK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ÇERKEZÖY’DE COŞKU İLE KUTLANDI

13’ÜNCÜ GELENEKSEL SANTRANÇ TURNUVASI YAPILDI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

SARAY 19 MAYIS’I UMUT KAPLAN İLE KUTLAYACAK