2024 DÜNYA BÖBREK GÜNÜ VE ORGAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ

2024 DÜNYA BÖBREK GÜNÜ VE ORGAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ

Tekirdağ Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı önderliğinde, 2024 Dünya Böbrek Günü Ve Organ Bağışı etkinliği gerçekleştirildi.

Bu yıl Çerkezköy Anadolu Lisesi Öğrencisi Ceren Cemre Çiftçi’nin organ bağışı ile ilgili bir çalışma yapmak için Türk Böbrek Vakfı’na ulaşması ile hem Dünya Böbrek Günü hem de Organ Bağışına dikkat çekmek amaçlı Tekirdağ Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı önderliğinde bir etkinlik düzenlendi.

Her yıl Mart ayının ikinci Perşembe günü’’ Dünya Böbrek Günü’’ olarak dünya genelinde, böbrek sağlığına dikkat çekmek amaçlı çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu yıl da Tekirdağ Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı önderliğinde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seminer salonunda gerçekleşti. Etkinliğe Çerkezköy Kaymakamı Sayın Nazmi Günlü başta olmak üzere, etkinliğe ev sahipliği yapan Tekirdağ Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Sayın Dr. Hacı Bayram Zengin, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Ahmet Çetin, Türk Böbrek Vakfı Tekirdağ Diyaliz Merkezleri Koordinatörü Sayın Ali Arda, Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Nefroloji Uzmanı Sayın Murat Şakacı, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İrfan Danışmaz,Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Parlak, çok sayıda kurumların çalışanları, Çerkezköy’de eğitim veren 10 okuldan öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Organ bağışı hakkında Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Nefroloji Uzmanı Sayın Murat Şakacı bilgilendirme yaptı. Yine Türk Böbrek Vakfı Tekirdağ Diyaliz Merkezleri Koordinatörü Sayın Ali Arda, ‘Tuz’ konulu sunumunu da gerçekleştirerek etkinlik sona erdi.



ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NDEN BAKIMEVLERİ VE HASTANELERE BAYRAM ZİYARETİ

BEYİN PİLİ NEDİR?

İRMET HASTANESİ'NDEN OP.DR. BAYRAKTAR KOLON KONSERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

BUGÜN DÜNYA SU GÜNÜ

ÇERKEZKÖY'DE RAMAZAN AYI’NDA DA DENETİMLER TAM GAZ SÜRÜYOR