BAŞKAN YÜCEER, GELİBOLU GÖKBÜET SU BİRLİĞİ BAŞKANI OLDU

BAŞKAN YÜCEER, GELİBOLU GÖKBÜET SU BİRLİĞİ BAŞKANI OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Gelibolu Gökbüet Su Birliği Başkanlığı’na seçildi.

Tekirdağ’dan Eceabat’a kadar bölgenin su ihtiyacını sağlayıp 54 yerleşim merkezine hizmet veren ve ham su kaynağı Çokal Barajı olan Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği’nin Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 

Çanakkale’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Mayıs 2024 Dönemi Meclis Toplantısı’nda yapılan seçim sonucunda Gökbüet Barajı Su Birliği Başkanlığı’na Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer seçildi. 

2006 yılında kurulan ve 2016 yılında işletmeye başlayan Gökbüet Su Birliği yıllık 16 milyon metreküp arıtma kapasitesine sahip ve birliğin 17 meclis üyesi bulunuyor. 

BAŞKAN YÜCEER: “GELİBOLU GÖKBÜET SU BİRLİĞİ’NDE YENİ DÖNEMDE EL BİRLİĞİYLE ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ”

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ)’nin yanı sıra Gelibolu Belediyesi, Eceabat Belediyesi, Evreşe Belediyesi ve Kavakköy Belediyesi’nin üye olduğu Gökbüet Barajı Su Birliği Başkanlığı’na seçilen Başkan Yüceer, Gökbüet Barajı Su Birliği’nin çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirterek, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak temiz suyun teminine, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına ve çevremizin korunmasına büyük önem veriyoruz. Çünkü biliyoruz ki, havamızdan, suyumuzdan, toprağımızdan daha büyük bir zenginliğimiz yoktur. Güçlü ekonomisiyle bölgesel kalkınmanın lokomotifi olan Tekirdağ’ımızı, çevre ve su politikalarına öncülük eden bir kent haline getirmeyi hedefliyoruz. Tekirdağ’ımızı ve Trakya’mızı susuz bırakmamaya, yaşamsal öneme sahip içme suyunu sağlıklı ve ekonomik koşullarda vatandaşlarımıza ulaştırmaya kararlıyız. Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği Meclisi bünyesinde yeni hizmet döneminde yürüteceğimiz çalışmaların, şehirlerimiz ve bölgemiz açısından son derece yararlı olacağına inanıyorum. Birlik meclisimizin önceki başkanı ile üyelerine vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, yeni dönemde birlik meclisimizin yeni üyeleri ile birlikte bölgemiz için faydalı ve başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyor, yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Haber Kaynak : Rabia IĞDIR

GENÇLER, TEK GENÇ FEST İLE COŞACAK

BAŞKAN YÜCEER HIZ KESMİYOR

TÜİK’DEN AİLE HAFTASI’NA ÖZEL TEKİRDAĞ’DAKİ AİLE ORANLARI

VALİ SOYTÜRK KÜRESEL SİYONİZM VE GAZZE KONFERANSI’NA KATILDI

LİSELİ KIZLARDAN AYRIŞTIRAN LAVABO TASARIMI