DEPREM UZMANI TÜRKİYE’NİN EN RİSKSİZ BÖLGESİNİ AÇIKLADI

DEPREM UZMANI TÜRKİYE’NİN EN RİSKSİZ BÖLGESİNİ AÇIKLADI

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye’de deprem riskinin en az olduğu ilin Kırklareli olduğunu söyledi.

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kırklareli’nde düzenlenen "Deprem Gerçeği" konferansına katıldı. Moriwaki, Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu ifade ederek Türkiye’de deprem riskinin en az olduğu kentin Kırklareli olduğunu dile getirdi. 
Marmara Bölgesi’nin kırmızı olduğunu aktaran Moriwaki, Kırklareli’nin 4. tehlikeli bölgede bulunduğunu, İstanbul’un ise 1. tehlikeli bölge olduğunu ifade etti. Kırklareli bölgesinde sadece küçük bir alanda 3. tehlikeli bölge olduğunu söyleyen Moriwaki, deprem riskinin yok denecek kadar az olduğunu anlattı. 
Eğitim kurumlarında depremlere karşı sık sık tatbikatlar yapılması gerektiğini anlatan Moriwaki, “Özellikle ilkokullarda senede bir kez yapılan tatbikatlar yetersiz. Japonya’da tehlikeli bölgelerde ayda bir kez tatbikat yapılıyor. Tatbikatı ne kadar fazla yaparsak o kadar iyi” dedi. 
 


Haber Kaynak : İha

Yorum Yazın

VALİ SOYTÜRK BAŞKANLIĞINDA YERALTI SULARI MASAYA YATIRILDI

OKUL KIYAFETİNDE VELİLER ARMALI MODELDEN YANA

HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNİN CAN SUYU BÜYÜKŞEHİR’DEN

RAMAZAN ÖNCESİ İŞLETMELER MERCEK ALTINDA

GÖLE DÖNEN YOLLARDA DİREKSİYON BAŞINDAKİ MOTOKURYE YAŞADIKLARINI KAYDA ALDI