İNSANIN O AN KEPÇE OLUP ORADAKİ İNSANLARI KURTARASI GELİYOR!

İNSANIN O AN KEPÇE OLUP ORADAKİ İNSANLARI KURTARASI GELİYOR!

Depremin ikinci günü Adıyaman’a giden Çerkezköy Erzurumlular Dernek Başkanı Nejat İlhan, yaşadığı acı tecrübeleri Trakya Flaş Haber’e anlattı. Depremin

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili şiddetli bir şekilde etkileyerek yıkıma sebebiyet veren deprem sonrası Adıyaman’a giden Çerkezköy Erzurumlular Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nejat İlhan, yaşadığı acı tecrübeleri Trakya Flaş Haber’e anlattı. Adıyaman’a ilk gittiğinde henüz basın mensuplarının oraya ulaşmadığını ve bölgeden haber alınamadığını aktaran Başkan İlhan, enkazların altından yardım isteyen depremzedeleri işittiğini söyleyerek “İnsanın o an kepçe olup oradaki insanları kurtarası geliyor” dedi.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili şiddetli bir şekilde etkileyerek yıkıma sebebiyet veren deprem sonrası Adıyaman’a giden Çerkezköy Erzurumlular Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nejat İlhan, yaşadığı acı tecrübeleri Trakya Flaş Haber’e anlattı. Bölgeye vicdani sorumluluk çerçevesinde giderek elinden gelen ne varsa yaptığını aktaran Başkan İlhan, Adıyaman’da AFAD ekiplerine kendi aracıyla yardım ettiğini söyledi. Afet bölgelerinde koordinasyon eksikliğinin olduğunu vurgulayan Dernek Başkanı İlhan depremin ikinci günü gittiği bölgeden şunları anlattı: 

KOORDİNASYON SORUMLUSU OLDUM

“AFAD ve Kızılay ekipleri yöneticilerinin işlerinin erbabı olmadıklarını gördük. Cumhurbaşkanımızı çok seviyoruz, ancak böyle önemli birimlerin başına getirilecek kişilerin işlerini çok iyi bilen uzmanlardan oluşması gerekiyordu. Ben oraya vicdani sorumluluk duyarak gittim. AFAD ekipleri aracım olduğunu duyunca beni koordinasyon sorumlusu olarak görevlendirdi. İspanyol yardım ekiplerine bölgede yardımcı oldum. Fakat ben Adıyaman’ı bilen biri değilim. Bunlarla birlikte yine Çerkezköy Kızılay Başkanı’nı bu süreçte daha etkili bir şekilde sahada vatandaşın arasında görmek isterdik”  

DENETLEYİCİ KURUMLARIN İŞLERİNİ DAHA İYİ YAPMASI GEREKİYOR

Yapı denetim konusunda da gelişmeler kaydedilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Nejat İlhan denetleyici kurumların işlerini daha iyi yaparak ticaret yapan Müteahhitleri sıkıştırmaları gerektiğini ifade etti. Başkan İlhan, “İnşaat firmalarına, İnşaat Mühendisi çalıştırılma zorunluluğu gelmesi gerekiyor. Denetimlerin sıkılaşması gerekiyor. Bu işi beceremeyen firmaların da kapatılması lazım" dedi. 

KURTLAR İNSANLARI YEMİŞTİ

Adıyaman’a vardığında annesi ve babası depremde vefat eden çocuklarla bir araya geldiğini, bölgede ellerinden geldiğince yardımlarda bulunduğunu söyleyen Başkan İlhan, “Bazı köylerde kurtlar insanları yemişti. Benim arazi aracım olduğundan dolayı hiç gidilmemiş bölgelere gidiyordum. Çok acı manzaralar ile karşılaştım” şeklinde konuştu.

Aracını depremzedelerin kalması için verip, 7 gün dışarıda yattığını söyleyen Başkan İlhan, “Çok büyük bir milletiz, bunu bir kez daha görmüş oldum” dedi. Çerkezköy’de depreme karşı alınabilecek önlemler hakkında da konuşan Başkan İlhan, “Çerkezköy'de her köşeye bir konteyner konulması gerekiyor. Çadır, battaniye ve sağlık malzemeleri için gerekli bütçenin ayrılması gerekiyor. Gıda zaten çevreden geliyor” dedi.


Haber Kaynak : FAHRETTİN KOÇAK

BÜYÜKELÇİ’DEN VALİ SOYTÜRK’Ü ZİYARET ETTİ

ULAŞIM KARTLARINDA ONLİNE VİZELEME DÖNEMİ

BOSTAN FİDELERİ DEVLETTEN

VALİ SOYTÜRK TEMSİLİ ASKERLİK YEMİN TÖRENİ’NE KATILDI

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN KÖPRÜ VE MENFEZLER YENİLENİYOR