TEKİRDAĞ’DA GÖLETLERE YARIM MİLYON SAZAN SALINDI

TEKİRDAĞ’DA GÖLETLERE YARIM MİLYON SAZAN SALINDI

Tarım ve Orman Bakanlığının "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" çerçevesinde Tekirdağ’da göletlere sazan salınıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığının "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" çerçevesinde Tekirdağ’da göletlere 492 bin yavru sazan salındı. 


Tarım ve Orman Bakanlığının "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" çerçevesinde Tekirdağ’da göletlere sazan salınıyor. Edirne İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu Müdürlüğü tarafından üretimi gerçekleştirilen sazan yavruları, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal’ın katılımıyla Yazır Göleti’ne bırakıldı. 
Tarım ve Orman Bakanlığının izni olmadan bir kaynaktan diğer kaynağa su ürünlerinin taşınmaması, evlerde beslenen akvaryum balıklarının göletlere bırakılmaması, kaynakların korunması, sürdürülebilir kullanılması ve balıklandırma programının başarıya ulaşması için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması, bırakılan yavruların büyümesine ve en az bir kez üremesine imkân verilmesi gerektiği belirtildi. 
 


Haber Kaynak : İha

Yorum Yazın

TEKİRDAĞ’DA ENGELLİ RAMPASI DENETİMİ

KADINLAR ÜRETİYOR, BELEDİYE İSTİHDAM EDİYOR: 11 İLÇEYE 11 KREŞ YOLDA

KIRKLARELİ’NDE EMNİYET TEŞKİLATINA 64 YENİ ARAÇ

ERKAN ZÜMBÜL YENİ DÖNEM İÇİN YENİDEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

LİSTE GÜNCELLENDİ, İL OLMAYA ADAY İLÇELER YENİDEN BELİRLENDİ: 43 İLÇE İL OLMA POTANSİYELİNE SAHİP!