TÜRK METAL’İN İNAN MAKİNA’DAKİ EYLEMİ HALA SÜRÜYOR

TÜRK METAL’İN İNAN MAKİNA’DAKİ EYLEMİ HALA SÜRÜYOR

Yaklaşık üç hafta önce Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi tarafından sendikaya üye olduklarından dolayı işten çıkarılan işçiler için yapılan eylemler gittikçe büyüyerek devam ediyor.

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesine üye olan İNAN MAKİNA San. ve Tic. A.Ş. fabrikasında çalışan işçileri fabrika yönetimi yaklaşık üç hafta önce işten çıkardı. Sendika haksız yere işten çıkarılan işçiler için fabrika önünde gerçekleştirdikleri eylemleri daha da artırarak eylem çadırı kurdu.

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’nin yaklaşık üç hafta önce İNAN MAKİNA yönetici ve patronlarının işçileri tazminatsız işten çıkarmasıyla başlayan uyarı eylemleri şimdi daha da artarak eylem çadırı etrafında büyüyerek devam ediyor.

Eylemler boyunca İNAN MAKİNA yönetici ve patronlarına çağrıda bulunan Türk Metal Şube Başkanı Murat Koçak, ortak bir payda da buluşmak içinse şunları kaydetti:

‘’Yaklaşık üç hafta önce İNAN MAKİNA yönetici ve patronlarının işçileri tazminatsız işten çıkarmasıyla başlayan uyarı eylemlerimiz şimdi daha da artarak eylem çadırı etrafında büyüyerek devam ediyor. Anlaşarak ortak paydada buluşma yoluyla iş barışını desteklemek adına İNAN MAKİNA patronlarını sağduyuya ve ortak akılla hareket etmeye davetimizi yineliyoruz. Gelin bu işi konuşarak, işçilerin haklarına saygı duyulan bir ortamda diyalogla çözelim. Türk Metal Sendikamızın olduğu her işyerinde verimlilik ve üretim kalitesi ve sağlıklı çalışma ortamı titizlikle takibini yaptığımız ve hassas olduğumuz konulardır. İşçi çıkarmaktan vazgeçin, emekçiler ekmeğinden olmasın. Bu işi istişare ile sağlıklı bir şekilde çözelim. Kaybedeni olmayacak olan çözüm önerimizde her iki tarafta kazanmış olsun.’’


Haber Kaynak : Rabia IĞDIR

Anahtar Kelimeler: METAL’ MAKİNA’ EYLEMİ SÜRÜYOR

ÇERKEZKÖY’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU

ŞARKÖY MEYDAN DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI

TRAKYA’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

TEKİRDAĞ’DA SAHTE ALTIN DOLANDIRICILIĞINDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

TEKGENÇFEST BOYUNCA İLÇELERE ULAŞIM ÜCRETSİZ