VALİ SOYTÜRK’TEN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

VALİ SOYTÜRK’TEN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında her bireyin olduğu gibi engelli bireylerinde hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde faydalanabilmeleri gerektiğini belirtti.

Vali Soytürk yayımladığı mesajında şunları kaydetti: ‘’Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası, birlikte yaşadığımız engellilerin sorunlarının gündeme getirilmesi, dünyaya onların penceresinden bakılarak farkındalık yaratılması amacıyla Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Toplumda her ferdin olduğu gibi engelli fertlerin de doğuştan gelen temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanmalarının temini, hayat standartlarının en üst seviyeye yükseltilmesi ve sosyal hayata daha fazla dâhil edilmeleri; insana ve topluma karşı olan sorumluluğumuzun bir gereğidir. Engelleri kaldırarak ve engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak düzenlemeler yaparak engelsiz bir dünya oluşturmak için çaba sarf etmemiz gerekir.

Devletimiz, engellilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek, hayatlarını başkalarına muhtaç olmadan sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla, mevzuat düzenlemeleri, eğitim imkânları ve istihdam olanakları sağlayarak, kendilerini toplumun bir parçası olarak benimsemelerine yardımcı olmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda, engelli vatandaşlarımızın spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına varan pek çok alanda takdire şayan başarılara imza attıklarını görmekteyiz.

Bu vesileyle, engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümünde ve duyarlılığın artırılmasında katkısı olan genel idareye, resmi kurum ve kuruluşlarımıza, belediyelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Engelliler Haftası'nın, toplumumuzda engelli vatandaşlarımıza olan hassasiyetin artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza huzur dolu günler diliyorum.’’


Haber Kaynak : Rabia IĞDIR

Anahtar Kelimeler: SOYTÜRK’ ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

ÇERKEZKÖY’DE EĞİTİM YATIRIMLARI HIZLA DEVAM EDİYOR

EŞEKLE GEZİP KİTAP DAĞITIYOR

ÇERKEZKÖY’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU

ŞARKÖY MEYDAN DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI

TRAKYA’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI